דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ו בניסן תשפ"ד 04.05.24
24.3°תל אביב
  • 22.6°ירושלים
  • 24.3°תל אביב
  • 21.9°חיפה
  • 24.5°אשדוד
  • 28.5°באר שבע
  • 32.7°אילת
  • 28.3°טבריה
  • 18.9°צפת
  • 25.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

אוכלים בעבודה: ביקור בחדר האוכל של חברת "מגדל"

18 שקלים למנה בשרית בבגט, 20 שקלים לארוחה | עובדי חברת הביטוח נהנים מתקציב אוכל של 20 שקלים ליום למימוש כרצונם. בחדר האוכל, במתחם בפתח תקווה, יש יותר מאשר אוכל מגוון: בקרוב צפייה משותפת עם בני המשפחה בגמר היורו, וחגיגה לילדי עובדים שעולים לכיתה א' | כתבה רביעית בסדרה

פסי המזון בחדר האוכל. מעין פטריות עגולות ועליהן כל טוב, קשה לבחור (צילום: הדס יום טוב)
פסי המזון בחדר האוכל. מעין פטריות עגולות ועליהן כל טוב, קשה לבחור (צילום: הדס יום טוב)
הדס יום טוב

בחברת הביטוח "מגדל" הייתה באחד מימי השבוע שעבר חגיגה. לרגל השקת ביטוח בריאות קבוצתי חדש, המתינו לעובדים עמדות גלידה, פרוזן יוגורט עם תוספות (קוקוס, פירות, אגוזים), ומזרקת שוקולד. מודי גת, יו"ר ועד העובדים, הסתובב בין הדוכנים והסביר למי שרצה לשמוע על יתרונות והטבות הביטוח החדש. "בכל פעם שאנחנו עושים הפנינג", הוא מתגאה בעיני ילד בורקות, "אנחנו מוציאים את המכונות". לוועד יש גם מכונות אייס קפה וברד, פופקורן ושערות סבתא; מכונות שהם מציעים להשכרה גם לוועדים אחרים.

מבואת הכניסה מרשימה, עמודי זהב, דלפק עץ, תקרות גבוהות ורצפה מבריקה (צילום: הדס יום טוב)
מבואת הכניסה מרשימה, עמודי זהב, דלפק עץ, תקרות גבוהות ורצפה מבריקה (צילום: הדס יום טוב)

"מגדל" יושבת בקומפלקס של שלושה בניינים משלה באזור התעשייה בפתח תקווה. במתחם עובדים כ-3,500 מ-כ-4,000 עובדי החברה. הבניין הגדול, "מגדל 2", הוא בן 14 קומות, ובקדמתו מזרקה מרשימה. במבואת הכניסה: עמודי זהב, דלפק מחופה בעץ, תקרות גבוהות, מהן משתלשלים אהילים גדולים, ורצפות מבריקות. חדר האוכל ניצב קרוב לכניסה לבניין ושלט גדול, Eat, מקבל את פני הבאים.

ארוחה משודרגת עם שתיה וקינוח: 30 שקלים

חדר האוכל מרשים. פסי המזון הם מעין פטריות עגולות ועליהן כל טוב: עוף, שניצלים, אי אפשר בלי שניצל,  דגים, אורז, מג'דרה, ירקות מבושלים, צ'יפס, אי אפשר בלי צ'יפס, נודלס, פשטידות, וגם עמדה בריאה עם מגוון ירקות מבושלים ועדשים, ובר סלטים עשיר. קשה לבחור. מנות האנטיפסטי מושכות במיוחד, הצ'יפס נראה קריספי, הדגים מעוטרים בצמחי תבלין ירוקים ומגרים. מאסטר שף.

הצ'יפס במנת האנטיפסטי נראה קריספי, הדגים מעוטרים בצמחי תבלין ירוקים ומגרים (צילום: הדס יום טוב)
הצ'יפס במנת האנטיפסטי נראה קריספי, הדגים מעוטרים בצמחי תבלין ירוקים ומגרים (צילום: הדס יום טוב)

חדר האוכל פועל מ-11:30 עד 15:00, ושלוש החלביות במתחם פועלות מהבוקר עד 18:00. העובדים מקבלים, בתלוש המשכורת, תקציב של 20 שקלים לאוכל ביום עבודה, וזכאים להשתמש בסכום כרצונם, גם מחוץ למתחם.

עמדת הגשה של מנה בשרית בבגט. "לא צריך לבזבז זמן בחוץ, אף אחד לא סופר לעובדים את הזמן שהם אוכלים" (צילום: הדס יום טוב)
עמדת הגשה של מנה בשרית בבגט. "לא צריך לבזבז זמן בחוץ, אף אחד לא סופר לעובדים את הזמן שהם אוכלים" (צילום: הדס יום טוב)

מחיר הארוחה המסובסדת בחדר האוכל נע בין 18 שקלים לארוחה בשרית בבגט, 20 שקלים לארוחה בשרית עם תוספות; ועד ל-30 שקלים לארוחה משודרגת עם פחית שתיה וקינוח. התפריט משתנה מדי יום, והעובדים יכולים לראות אותו באתר שבוע מראש.

העובדים יכולים גם לבחור לאכול ארוחה חלבית (פסטות, פיצות, פשטידות, סלטים, דגים ועוד); להזמין מנות מחדר האוכל למשרד, או לקנות אוכל הביתה, כך שלהורים יש אפשרות להביא לילדים בבית אוכל מבושל.

עובדים נזקקים מקבלים בסוף היום מנות ארוזות בחינם. כ-400 עובדי הקבלן במתחם, בתחומי השמירה, הניקיון וההסעדה, לא מקבלים מימון לארוחות אך זכאים למנות מסובסדות כשאר העובדים.

מגוון גדול של אוכל מוגש מדי יום. העובדים יכולים לבחור לאכול ארוחה חלבית, להזמין מנות למשרד, או לקנות אוכל הביתה (צילום: הדס יום טוב)
מגוון גדול של אוכל מוגש מדי יום. העובדים יכולים לבחור לאכול ארוחה חלבית, להזמין מנות למשרד, או לקנות אוכל הביתה (צילום: הדס יום טוב)

"אנחנו לא נמצאים באזור שיש בו הרבה מבחר בחוץ", אומר גת, "זה לא איזור הייטק בתל אביב. יש פה בסביבה מסעדה יהודית, שווארמה ופיצרייה, זהו בגדול. ואם אתה מזמין בחוץ, אתה לא יוצא עם פחות מ-60-50 שקל לארוחה. פה הארוחה הכי מפוארת תעלה לך 30 שקלים, וזה גם בתוך הבית, על חשבון שעות העבודה, לא צריך לבזבז זמן בחוץ, אף אחד לא סופר לעובדים את הזמן שהם אוכלים".

במטבח: כל יום 8 סוגי בשר, 5 תוספות בריאות

בועז בן עטר, סגן השף הראשי של חדר האוכל, הכין ביום הביקור, קערות פוקי – סלט של נתחי עוף, נודלס וירקות. "אני מגיע כל בוקר ב-06:00 ועובד עד 15:00", הוא מספר. "אני דואג שכל העובדים במקום אוכלים". לדבריו, המטבח הבשרי מוציא בכל יום כ-1,100 מנות. לפני הקורונה, זה היה מעל 2,000.

בועז בן עטר עם מנת הפוקי: "מרגישים את התודה והפרגון של האנשים, אין כמו ההרגשה הזו" (צילום: הדס יום טוב)
בועז בן עטר עם מנת הפוקי: "מרגישים את התודה והפרגון של האנשים, אין כמו ההרגשה הזו" (צילום: הדס יום טוב)

הוא בן 38, נשוי, אב לשלוש, מתגורר בבני ברק, ועובד במטבח ב"מגדל" כבר שש שנים. "יש פה צוות גדול, 12 עובדים במטבח ו-30 עובדים בחדר האוכל הבשרי. אנחנו מכינים כל יום  8 סוגי בשר, 3 סוגי מנות עיקריות צמחוניות ואחת טבעונית, שני סוגי דגים, 5 תוספות בריאות ו-5 תוספות רגילות, נוסף על כך יש גם פינת שף שמתחלפת בכל יום. אני אוהב את זה שאנשים נהנים מהאוכל וחוזרים בכל יום", הוא אומר בחיוך. "מרגישים את התודה והפרגון של האנשים, אין כמו ההרגשה הזו".

הבוקר נפתח ב-05:00, ראשון העובדים מגיע ומתחיל בשטיפה וחיטוי של ירקות. אחר כך מגיעים עובדים נוספים ומתפזרים למחלקות: קצבייה שמכינה את מנות הבשר; מחלקת ירקות שאחראית על כל הסלטים; ומטבח שבו מבושלות התוספות החמות.

עובד בקצבייה. "הבוקר נפתח ב-05:00 ומתחיל בשטיפה וחיטוי של ירקות. אחר כך מתפזרים למחלקות: קצבייה; מחלקת ירקות; ומטבח שבו מבושלות התוספות החמות" (צילום: הדס יום טוב)
עובד בקצבייה. "הבוקר נפתח ב-05:00 ומתחיל בשטיפה וחיטוי של ירקות. אחר כך מתפזרים למחלקות: קצבייה; מחלקת ירקות; ומטבח שבו מבושלות התוספות החמות" (צילום: הדס יום טוב)

"יש עלינו פיקוח מתמיד מבחינת טריות המזון, בטיחות המזון, הקפדה על חומרי גלם", אומר לירן חלפון (42), מנהל ההסעדה ב"מגדל", מטעם חברת סודקסו. "כשהמעסיק נותן לעובד את האופציה לאכול אוכל טרי ובריא בתוך מקום העבודה, יש לזה ערך מוסף ענק. זה מאחד בין העובדים, נותן להם את הפסקת הצהריים לשבת ביחד. גם העובדים שלי אוכלים פה חופשי ביחד עם עובדי מגדל. יש פה סביבת עבודה ומפגש יומי, שמאפשר גם לעובדי המטבח להתערבב ולהתחבר עם העובדים".

"פה את משלמת חצי מחיר מתן ביס או וולט"

אזור הישיבה בחדר האוכל מרשים. עמודים גבוהים בהירים, שולחנות וכסאות לבנים מסודרים בקפידה. הקיר המערבי של אזור הישיבה מכוסה בצמחייה חיה ומעניק לחלל אווירה טבעית. גם מרפסת הישיבה עם בריכת הנופרים משרה לרגע אווירה של חופשה.

הקיר המערבי של אזור הישיבה מכוסה בצמחייה חיה שמעניק לחלל אווירה טבעית (מימין). מרפסת ישיבה עם שולחנות וכסאות לבנים ובריכת נופרים שמשרה אווירה של חופשה (צילום: הדס יום טוב)
הקיר המערבי של אזור הישיבה מכוסה בצמחייה חיה שמעניק לחלל אווירה טבעית (מימין). מרפסת ישיבה עם שולחנות וכסאות לבנים ובריכת נופרים שמשרה אווירה של חופשה (צילום: הדס יום טוב)

טלי כצמן (29), מתל אביב וליהי רובין (40) מקרית אונו עובדות במחלקת הטפסים והמכתבים. הן יורדות לחדר האוכל כדי לקחת חמגשיות למשרד, שם הן מעדיפות לשבת יחד. כצמן עובדת בחברה רק ארבעה חודשים. במקומות עבודה קודמים שלה לא היה חדר אוכל. "כשאת עובדת במקום בלי חדר אוכל", היא אומרת, "את מזמינה בתן ביס או בוולט, זה לוקח המון זמן וזה לא באמת מספיק כי המנות יקרות. פה את משלמת חצי מחיר לאוכל מספק ומזין. מאוד מקל עלי שאני לא צריכה להתאמץ לקנות אוכל".

ליהי רובין (מימין) וטלי כצמן: "פה את משלמת חצי מחיר לאוכל מספק ומזין. מאוד מקל עלי שאני לא צריכה להתאמץ לקנות אוכל" (צילום: הדס יום טוב)
ליהי רובין (מימין) וטלי כצמן: "פה את משלמת חצי מחיר לאוכל מספק ומזין. מאוד מקל עלי שאני לא צריכה להתאמץ לקנות אוכל" (צילום: הדס יום טוב)

רובין אוהבת את חדר האוכל, אבל קצת פחות מרוצה מהאופציות. "אני מאוד שמחה שיש חדר אוכל, אני מאוד אוהבת אוכל שהוא יותר ביתי, למרות שהייתי שמחה אם היו יותר אופציות טבעוניות. אני מוצאת מה לאכול, ולוקחת את הדברים שבטוח טבעוניים, הייתי שמחה אם היה יותר מענה".

"הכי חשוב זמן החבר'ה"

שלמה דניאל (60), נשוי ואב לשלושה מראשון לציון, עובד בתחום המידע ב"מגדל" כבר עשר שנים.  "חדר האוכל הוא מעבר למצוין", אומר דניאל, "מגוון, ומאוד זול. בחוץ עולה לפחות פי 2, אם לא פי 3. וזה אדיר שאתה לא צריך לצאת החוצה, לחשוב ולבזבז זמן, אתה פשוט בא לפה ואוכל. אני הכי אוהב סלט עם נתחי עוף, ומדי פעם מתפנק עם מג'דרה", הוא אומר, "אבל הכי חשוב, זה זמן החבר'ה. אנחנו ארבעה שיושבים קבוע בחדר האוכל, ומאוד נחמד שיש לי את זמן החבר'ה הזה בעבודה".

שלמה דניאל: "זה אדיר שאתה לא צריך לצאת החוצה, לחשוב ולבזבז זמן, אתה פשוט בא לפה ואוכל" (צילום: הדס יום טוב)
שלמה דניאל: "זה אדיר שאתה לא צריך לצאת החוצה, לחשוב ולבזבז זמן, אתה פשוט בא לפה ואוכל" (צילום: הדס יום טוב)

בקרוב בחדר האוכל: גמר היורו על בירה ונשנושים

חדר האוכל הוא אחד ממקורות הגאווה של החברה ושל גת, העומד בראש ועד העובדים מאז שהוקם ב-2013. "יש פה מטבח יותר טוב משל מלון", הוא אומר. "אנחנו יושבים בין פתח תקווה לבני ברק ומעסיקים שומרי כשרויות שונות – מחסידי גור ועד חילונים. חדרי האוכל שלנו יודעים לתת מענה על כל צרכי המזון של העובדים. האפשרויות אדירות, והעובדים בסך הכל מאוד מרוצים, מעריכים את חדר האוכל. זו פריווילגיה מאוד גדולה, משהו שמגדל לא תוותר עליו".

מודי גת, יו"ר ועד העובדים: "חדרי האוכל שלנו יודעים לתת מענה על כל צרכי המזון של העובדים, מחסידי גור ועד חילונים (צילום: הדס יום טוב)
מודי גת, יו"ר ועד העובדים: "חדרי האוכל שלנו יודעים לתת מענה על כל צרכי המזון של העובדים, מחסידי גור ועד חילונים (צילום: הדס יום טוב)

חדר האוכל לא מציע רק אוכל. בקרוב יוקרן בו גמר היורו, לעובדים ולמשפחותיהם, כולל בירה, פופקורן ונשנושים. בסוף יולי יתקיים הפנינג לילדי העובדים העולים לכיתה א', כולל הצגת ילדים, דוכני מזון, משחקי מחשב ושולחן ופעילות עם בעלי חיים; והילדים, מותר כבר לגלות, יקבלו ילקוטים וערכת עלייה לכיתה א'. ילדי העובדים הבוגרים, אגב, מועסקים מדי פעם, בחגיגות, בהפעלת מכונות התפנוקים של הוועד.

הפנינג חגיגי במגדל, בכניסה לחדר האוכל המתינו לעובדים עמדות גלידה, פרוזן יוגורט עם תוספות, ומזרקת שוקולד (צילום: הדס יום טוב)
הפנינג חגיגי במגדל, בכניסה לחדר האוכל המתינו לעובדים עמדות גלידה, פרוזן יוגורט עם תוספות, ומזרקת שוקולד (צילום: הדס יום טוב)
דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!