שחקנית נבחרת ישראל בכדורעף, קטי זילברמן, החליטה באמצע משבר הקורונה לעבור ליעד חדש ומרגש בקריירה הבינלאומית שלה. אחרי ששיחקה שנתיים בליגה הצ'כית החזקה במדי שטרנברק ואולומוץ, איתה זכתה בגביע הצ'כי והופיעה בליגת האלופות, הליברו הישראלית בת ה-23 הגיעה לליגה הברזילאית וחתמה בקבוצת מרינגה.
ברזיל היא סגנית האלופה האולימפית ואחת המעצמות הגדולות בענף. "הרמה פה מאוד גבוהה, בקבוצות הצמרת משחקות שחקניות נבחרת ברזיל. יש כאן הרבה שחקניות טובות", אומרת זילברמן בראיון ל'דבר'. זילברמן סיימה החודש את עונתה הראשונה בברזיל והשיגה את המטרה המרכזית עם קבוצתה, הישארות לעונה נוספת בליגת העל הברזילאית.
"אחרי כל משחק האוהדים באים ומבקשים להצטלם"
בניגוד לענף הכדורעף בישראל, ליגת הנשים הברזילאית זוכה לחשיפה משמעותית בתקשורת הארצית, האולמות מלאים, הקבוצות מקבלות פרסום משמעותי והשחקניות הבכירות של המדינה הן ספורטאיות אולימפיות מפורסמות ומוכרות לכל אוהדי הספורט. "זה מדהים, אני נכנסת לאולם והוא מלא", אומרת זילברמן. "אני עושה הגנה ופתאום כולם עושים 'ואוו', אחרי כל משחק האוהדים באים ומבקשים להצטלם".
המעבר לליגה הברזילאית התרחש די במקרה, מרינגה חיפשה שחקנית ליברו שתחזק את הקבוצה, לאחר שהעפילה מהליגה השניה לליגה הבכירה. "העונה בצ'כיה הסתיימה בגלל הקורונה, מספרת זילברמן, "פתאום היה דיבור על הצעה מברזיל, שלחו להם את הוידאו שלי והם מאוד אהבו. זה היה ספונטני, אין לי סוכן, פשוט אמרו לי 'איך ברזיל נשמעת לך?' ואמרתי שזה נשמע מעולה".
בגלל הגבלות הקורונה, היציאה מהארץ וההגעה לברזיל דרשה לא מעט בירוקרטיות. שתי המדינות היו בשיא תחלואה. "לקח לי שלוש שבועות עד שהגעתי לשם. הגעתי לשדה התעופה ואז אמרו שאני לא טסה. למזלי החליפו לי את כרטיס הטיסה ליום אחר", היא מספרת.
איך הייתה ההתאקלמות?
"ביום הראשון שהגעתי, הבנתי שאף אחד פה לא מדבר אנגלית. יש פה רק את העוזר מאמן ושתי שחקניות שאחת מהן שיחקה בארץ (ג'וסרה טיאגו דה סילבה). בדירה שלי לא היה אף אחד שמדבר אנגלית. ידעתי רק איך להגיד להגיד לחם, חלב, שלום ולהתראות. גם המאמן לא מדבר אנגלית. לקח לי בערך שבועיים להבין מה המאמן והבנות מדברות".
אימה של קטי, אליזבט, הייתה שחקנית כדורעף בנבחרת אוזבקיסטן ולאחר שעלתה לישראל שיחקה במדי מכבי חולון, אליצור אשקלון והפועל ראשון לציון. באופן טבעי שתי בנותיה התאומות, קטרינה וקריסטינה, החלו לשחק ביחד בגיל 10. בגיל 12 צורפו האחיות לאקדמיה בווינגיט וכבר בגיל 15 השתלבו בקבוצה הבוגרת של ק.ק. תל אביב.
האחיות התאומות משחקות בתפקיד הליברו, הן שיחקו יחד בנבחרות ישראל ואפילו כזוג בנבחרת כדורעף החופים. במדי מכבי חיפה זכתה זילברמן ב-2 אליפויות וגביע, לפני שהחלה את הקריירה הבינלאומית שלה בליגה הצ'כית.
מה המטרות שלך להמשך?
"החלטתי שאני לא מסיימת את הקריירה בלי לשחק כמה שנים טובות באיטליה. היה לנו מאמן איטלקי בנבחרת ג'וזפה קוקאריני. הוא אחד המאמנים שמאוד שינו אותי בכדורעף מבחינה טכנית ואני מקווה לשחק בשבילו בעתיד".





