מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש ביטל הבוקר (חמישי) את תקן האיכות של מפעל שטראוס בנוף הגליל לשלושה חודשים, עקב גילוי חיידקי סלמונלה במוצרים שיוצרו בו. בעקבות הביטול, המפעל לא יחזור לפעילות ייצור עד שיקבל אישור לכך ממשרד הבריאות.
לפי פרופ' אש, תקן האיכות יוחזר "אחרי שהתהליכים יושלמו, ונהיה בטוחים שהקו נקי מזיהום ושלא יהיו זיהומים בהמשך. המפעל צריך להפיק הרבה לקחים לפני שקו הייצור ימשיך." ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה ש"נמצאו כשלים בתהליכים, המפעל מבין את זה ומשתף פעולה עם שירות המזון הארצי."
בביקור במפעל הבוקר (חמישי) אמר פרופ' אש: "אנחנו חוקרים את הכשלים האפשריים שהובילו לזיהום בקו הייצור. אנו תלויים בבדיקות מעבדה רבות." לדבריו נבדקים מספר כיוונים, אך אין חשש לאקט חבלה מכוון נגד המפעל. הוא הוסיף ש"לא בטוח שנדע בוודאות מה הגורם".
אש אמר כי במשרד בוחנים את תהליך הבקרה על המפעל. "חשוב שהמפעל זיהה את הזיהום, אך אנו בוחנים את תהליך הבקרה, כדי שיהיה אפשר למנוע את המקרה מראש". לדבריו, המפעל עצמו קובע את תדירות הבקרה.
במשרד הבריאות מזהים גידול בדיווחים של תחלואה בסלמונלה בשבוע האחרון, אך בשלב זה לא ידוע אם העלייה בדיווחים מעידה על גידול ריאלי במספר המקרים, או שהיא נגרמת מעליה במודעות הציבור לחידק הסלמונלה.
קבוצת שטראוס הודיעה על הימצאות מוצרי סלמונלה במוצרי השוקולד של המפעל בנוף הגליל בשני האחרון וביצעה ריקול. בהמשך, לאור ממוצאים נוספים, הורחב הריקול גם לגלידות שטראוס ולמוצרים שהשתמשו בשוקולד של עלית, ואתמול (רביעי) הודיעה הקבוצה על ריקול לכל המוצרים שנמצאו במפעל.