צוות בדיקה של משרד הבריאות פרסם היום (ראשון) את ממצאי דו"ח הבקרה לתקרית במעון "בית דפנה" בחולון שבו מתו שלושה בני אדם עקב הרעלת מזון.
בדו"ח נכתב כי נמצאו ליקויים חמורים בתחזוקה, ברמת ניקיון המוסד ובמטבח. בסיור שהתקיים במקום נמצא שלא הייתה הקפדה על הפרדת מזונות בתהליכי הבישול השונים, אין נוהלי עבודה תקינים לטיפול באוכל ורמת ניקיון הכלים לקתה בחסר.
הממצאים מצביעים על כך שהתחלואה נבעה מטיפול לקוי בבשר שגרם לזיהומו ולתחלואה הנרחבת במוסד. בתרביות מזון שנלקחו מהמוסד התגלה חיידק שמקורו בצואה והוא ככל הנראה הגורם לזיהום.
משרד הרווחה והביטחון החברתי: "המטבח בבית דפנה עבר ביקורת של משרד הבריאות לצורך רישוי כנדרש בחודש אוקטובר האחרון. תזונאיות מטעם המשרד עורכות ביקורות קבועות במקום אך יודגש כי הסמכות לביצוע ביקורת תברואתית הינה בידי משרד הבריאות בלבד.
כמו כן מהליקויים שעליהם הצביע הדו"ח עולה כי אין בהכרח קשר סיבתי בינם לבין הרעלת המזון בבשר. במקביל הורה שר הרווחה והביטחון החברתי מאיר כהן על הקמת ועדת בדיקה חיצונית בראשות השופטת בדימוס שולמית דותן לבדיקת האירועים בבני ציון ובבית דפנה. הוועדה קיבלה מהשר מנדט נרחב לבדיקת כלל ההיבטים הקשורים בדיור החוץ ביתי לאנשים עם מוגבלות והיא תגיש את מסקנותיה בתוך ארבעה חודשים".
במסגרת ההתפרצות חלו 33 דיירים, מתוכם 9 פונו לטיפול בבית החולים ו- 6 אושפזו.
3 מטופלים נפטרו, אחד במוסד ושניים בבית החולים. הדו"ח הועבר למשרד הרווחה ולמשטרת ישראל.