"תוספת מכשירים לבד לא תפתור את בעיית התורים הארוכים לבדיקות בפריפריה", אומר ל'דבר' פרופ' אילן שלף, מנהל מכון הדימות בסורוקה ויו"ר איגוד הרופאים הרדיולוגים בישראל. "הבעיה העיקרית היא בכוח האדם". ד"ר שלף מברך על הצהרת משרד הבריאות והאוצר ביום חמישי שעבר, שבמסגרת תקציב המדינה ל-2022 יתווספו אישורים להפעלת 13 מכשירי CT ו-9 מכשירי MRI למערכת הבריאות, אבל חולק על אמירתו של שר הבריאות ניצן הורוביץ שהתוספת תוביל לקיצור התורים לבדיקות.
"תוספת של מכשירים בלי תוספת של כוח אדם", הוא מסביר, "תגרום לתת-תפעול של המכשירים ולא תפתור את בעיית התורים". לדבריו, על משרד הבריאות להפעיל תוכנית להגדלת מספר הרדיולוגים והרנטגנאים בישראל.
בדיקות MRI ו-CT מופעלות על ידי טכנאי רנטגן ומפוענחות על ידי רופאים רדיולוגים. איגוד הרדיולוגים מעריך שחסרים 250 רופאים רדיולוגים לשם איוש מלא של המכשירים הקיימים והמכשירים החדשים. בקרב הרנטגנאים שמפעילים את המכשירים המצב חמור עוד יותר. איגוד הרנטגנאים מעריך שחסרים כיום 700 רנטגנאים, ו-1,200 הקיימים עובדים עד 240 שעות בשבוע כדי לפצות על הפער.
המחסור בכוח האדם בדימות גוזר על הצוותים שחיקה. בסקר שערך משרד הבריאות ב-2021, הראו רנטגנאים את השחיקה הגבוהה ביותר מכל מקצועות הבריאות. רופאים במערך דימות הראו גם הם שחיקה גבוהה, ואחריהם רופאים פנימיים, רופאים לרפואה דחופה ורופאים כירורגים. "השחיקה נובעת בעיקר מחוסר בכוח אדם", אומר שלף, "ובעיקר בפריפריה, שם המחסור חריף מאוד".
משרד הבריאות לא הגיב.