
המשוררת, דורית צמרת שכתבה את השיר "החיטה צומחת שוב", נפטרה בקיבוצה בית השיטה, בגיל 80.
צמרת נולדה ב-1943, בשירותה הצבאי שרתה בחטיבת הנח"ל, וכתבה בעיתון "במחנה נח"ל". לאחר שחרורה חזרה לקיבוץ, שם ערכה את "יחד", בטאון התק"ם בין השנים 1984-1986.
צמרת הייתה פיזמונאית וכתבה מילים למספר שירים שהולחנו. שירה המפורסם ביותר הוא החיטה צומחת שוב, ללחן של חיים ברקני, שהביצוע המפורסם ביותר בוצע על ידי חוה אלברשטיין.
השיר, שכתבה דורית צמרת מקיבוץ בית השיטה, והלחין חיים ברקני, ב-1974, נכתב ביוזמת מוקי פלד, גם הוא חבר בית השיטה, לטקס לציון שנה למלחמת יום כיפור, שבה נפלו 11 מבני הקיבוץ: אלון אילת, מיכה גולדמן, יוחי גלעד, גרשון דוד, דני פלד, אלי רחמים, יחיאל שונרי, משה שחורי, בנימין שצ'ופקביץ, נמרוד שרון ויוסף שריג. (מספר החללים הגבוה ביותר שספג יישוב במלחמה, יחסית לגודלו)/
"הייתי אז אמא לשתי בנות קטנות", סיפרה צמרת ב-2014, בראיון נדיר לעיתונאי יובל ניב, "בזמן המלחמה הייתי בקיבוץ מלכיה, וכל בשורות האיוב הגיעו אליי בטלפון. ככה הודיעו לי על 11 נופלים, שרובם חברים שלי, בני גילי, בעלים של חברות שלי. לא הייתה כמעט משפחה בבית השיטה שלא הייתה קשורה לנפגעים. זה היה מאוד מאוד טראומתי. היום זה נראה כאילו היישוב החלים, צמח הלאה ושגשג, אבל האמת היא שהפצע נשאר פעור".
"הנושא הזה של מלחמות חרוט כנראה בגופי", אמרה, "אפשר להגיד שאני מהלומי הקרב של מלחמת יום כיפור, ומאז אני לא מסוגלת להתמודד עם תקופות כאלה. ברגע שפורצת מלחמה, או שצריך לעסוק בנושא הזה, אני מתחילה לבכות. אולי זה מה שנקרא פוסט טראומה, וכבר הלכתי לקבל עזרה נפשית… מה שמכאיב הוא לא רק מה שקורה במלחמות, אלא מה שנעשה – ובעיקר לא נעשה – בין המלחמות".
הביצוע של חוה אלברשטיין מ-1983 הפך את השיר לאחד המוכרים ומזוהים ביותר עם שירי יום הזיכרון. "אני חושב שהשיר הוא אחת מיצירות הפאר של ספר השירים הישראלי", אמר ל'דבר', חמי רודנר, שחידש את השיר ב- 2021. "זה שיר מאוד ממוסד. כשהייתי צעיר, בגבעת ברנר, לא התחברתי לעניין הטקסים והשירים הממלכתיים. הביצוע הזה מסמל את ההכרה והפיוס שלי עם שורשי הקיבוצניקיים ובהיותי חלק מישראליות שפעם התנכרתי אליה והיום אני מכיר בה כחלק מהווייתי המורכבת. אפשר לקרוא לזה השלמה".
צמרת הייתה נשואה לניסן ארנברג ז"ל, אם ל-4, וסבתא ל-9 נכדים. מועד הלוויה טרם פורסם.

