הפדרל ריזרב הודיע ביום ראשון על תוכנית הלוואות חדשה, שתעניק הלוואות לפרק זמן של עד שנה, על בסיס ערבון פיננסי בערך הרכישה שלו. המטרה היא לנתק את הקשר בין משיכות של מפקידים למכירה בהפסד של איגרות חוב, כמו זו שהביאה לנפילת בנק סיליקון ואלי. זאת בנוסף לכך שהממשלה תגבה את פיקדונותיהם של לקוחות הבנקים שקרסו.
הצעדים הוכרזו בהודעה משותפת שפרסמו בראשון בערב שרת האוצר ג'נט ילן, נגיד הפדרל ריזרב ג'רום פאוול, ויו"ר התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות (הרגולטור) מרטין גרונברג. בהודעה נכתב: "אנחנו נוקטים היום בצעדים החלטיים כדי להגן על הכלכלה האמריקאית ע"י חיזוק האמון הציבורי במערכת הבנקאות שלנו".
בעקבות שורת העלאות הריבית של הפדרל ריזרב, ערכן של איגרות חוב ארוכות טווח שהונפקו לפני העליות צנח. מכיוון שהונפקו לפני העלאות הריבית, הן נושאות ריבית נמוכה בהשוואה לריבית הנוכחית, מה שמוריד את ערכן בשוק ופוגע בביקוש אליהן.
הלוואות הפד יינתנו כנגד נכסים לפי ערכם בזמן הקנייה , כדי לממן משיכות של מפקידים במקרה הצורך. המהלך נועד למנוע את המכירה של אותם נכסים בהפסד, כפי שקרה במקרה של בנק סיליקון ואלי.
שימוש במחיר הנכס בזמן הרכישה לקביעת ערך העירבון, מהווה חריגה דרמטית מהקונצנזוס בעשורים האחרונים. לפי המקובל כיום, בנקים מרכזיים מתבססים על מחיר השוק הנוכחי של הנכסים, ממנו הם מנכים 'תספורת', בקביעת ערך העירבון. בשיטה הזו, כשמחיר השוק של נכס פיננסי יורד, כך גם היקף ההלוואה שניתן ליטול כנגדו.
מדובר על היבט חיוני בתכנית החדשה. חלון ההלוואות של הפדרל ריזרב מעניק הלוואות אל מול ערבונות. במקרה של סיליקון ואלי, אותה ירידת ערך שהביאה אותם להפסד, פגעה ביכולת הבנק לקבל הלוואה. לפי התכנית החדשה, בנק כמו סיליקון ואלי היה יכול לקבל הלוואה גדולה לפי מחיר הנכסים ברכישה, למרות שערך השוק הנוכחי שלהם נמוך בהרבה.
בהודעה הודגש שהמימון להצלת הפיקדונות לא יגיע ממשלם המסים האמריקאי אלא מהרגולטור – התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות. תקציב התאגיד מגיע מהבנקים המכוסים על ידו, ולפי ההודעה, אם יידרש – התאגיד יערוך גיוס נוסף מהבנקים החברים.