
בית המשפט העליון של מדינת ניו יורק קבע אמש (שבת) כי אפליקציות המזון יהיו חייבות לשלם לשליחיהן שכר מינימום של 17.96 דולר לשעה (כ-68 שקלים).
פסיקת בית המשפט מגיעה לאחר ששלוש פלטפורמות שליחויות המזון הגדולות בעיר, Uber Technologies, DoorDash ו-Grubhub, ערערו ביולי האחרון על החלטת ראש עיריית ניו יורק, אריק אדאמס, שחייבה את החברות בתשלום שכר מינימום. בית המשפט הקפיא את ההחלטה, וכעת, כאמור, דחה את ערעורן של החברות.
על פי הצהרתו של אדאמס, השכר צפוי לעלות ל-19.96 דולר לשעה לפני טיפים (71.69 שקל) עד לראשון באפריל 2025. שכר המינימום החדש יחול על כלל שליחי העיר, ללא קשר לסטטוס ההעסקה שלהם.
הכללים החדשים יעניקו לחברות שתי אפשרויות תשלום לשליחים: לפי שעה או לפי משלוח. חברות שבוחרות במסלול השעתי יהיו חייבות לשלם לשליחים 17.96 דולר על כל שעה בה שליח מחובר לפלטפורמה, כולל זמן המתנה להצעות משלוחים וזמן נסיעה. מי שישלמו לפי משלוח, יחוייבו בתשלום מרגע קבלת הצעת המשלוח ועד לרגע שהשליח מוריד את המשלוח לפחות 50 סנט לדקה, לא כולל טיפים.
על פי הערכות, כיום עובדים כ-60,000 שליחי אפליקציות מזון בעיר ניו-יורק, רובם הגדול מסווגים כ"עצמאיים" במסגרת כלכלת הפלטפורמה (בדומה לשליחי וולט בישראל), והם אינם זכאים לזכויות כגון שכר מינימום או זכויות סוציאליות נלוות להעסקה. יחד עם זאת, הם גם לא מקבלים את מלוא החופש שיש לעוסק עצמאי, כמו קביעת תעריף, יצירת בנק לקוחות, העסקת עובדים ועוד.
עם אישור בית המשפט, הופכת ניו-יורק לעיר הגדולה הראשונה בארה"ב המקיימת שכר מינימום גורף לשליחים.