דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ז באייר תשפ"ה 15.05.25
20.1°תל אביב
  • 13.0°ירושלים
  • 20.1°תל אביב
  • 18.6°חיפה
  • 19.6°אשדוד
  • 17.2°באר שבע
  • 22.2°אילת
  • 21.4°טבריה
  • 13.5°צפת
  • 18.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

עדכונים שוטפים / מפגינים ובני משפחות החטופים חוסמים את איילון: "ביבי - 100 ימי החסד נגמרו"

ראש הממשלה נתניהו: "הניצחון ייקח עוד חודשים ארוכים, אבל אנחנו נחושים להשיגו" | שר הביטחון גלנט: "מוכנים לכפות את החזרת תושבי הצפון לביתם בדרך צבאית" | קבינט ניהול המלחמה מתכנס בקריה בתל אביב | חטופות ששוחררו העידו בפורום דאבוס ונפגשו עם מזכ"ל האו"ם | ארגון הצלב האדום הודיע: "אנחנו לא חלק ממנגנון ההפצה של התרופות"

  • מפגינים חוסמים את נתיבי איילון בקריאה לשחרור החטופים (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
    מפגינים חוסמים את נתיבי איילון בקריאה לשחרור החטופים (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
  • מפגינים חוסמים את איילון צפון, עם "136" בכתובת אש (צילום: רשתות חברתיות, סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
    מפגינים חוסמים את איילון צפון, עם "136" בכתובת אש (צילום: רשתות חברתיות, סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
  • קבינט ניהול המלחמה (צילום ארכיון: קובי גדעון, לע"מ)
    קבינט ניהול המלחמה (צילום ארכיון: קובי גדעון, לע"מ)
  • מטוס התרופות לחטופים הישראלים והסיוע ההומניטרי לתושבי עזה שהועבר על ידי קטאר לרצועת עזה (צילום: משרד החוץ של קטאר)
    מטוס התרופות לחטופים הישראלים והסיוע ההומניטרי לתושבי עזה שהועבר על ידי קטאר לרצועת עזה (צילום: משרד החוץ של קטאר)
  • יום הולדת לכפיר ביבס בכיכר החטופים בתל אביב (צילום: הדס יום טוב)
    יום הולדת לכפיר ביבס בכיכר החטופים בתל אביב (צילום: הדס יום טוב)
  • שר הביטחון גלנט בהערכת מצב אזרחית על מוכנות גזרת הצפון (צילום: אלעד מלכה)
    שר הביטחון גלנט בהערכת מצב אזרחית על מוכנות גזרת הצפון (צילום: אלעד מלכה)
  • נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג מציג את תמונתו של התינוק החטוף כפיר ביבס, שמציין היום יום הולדת שנה, בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שווייץ (צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ)
    נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג מציג את תמונתו של התינוק החטוף כפיר ביבס, שמציין היום יום הולדת שנה, בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שווייץ (צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-104 למלחמה: מפגינים רבים ובני משפחות החטופים חסמו הערב (חמישי) את נתיבי איילון צפון בין מחלף ההלכה לרוקח, בדרישה להשיבם לישראל. "הזמן של החטופים נגמר". המפגינים הדליקו בכביש החסום כתובת אש לציון 136 החטופים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר במסיבת עיתונאים: "הניצחון ייקח עוד חודשים ארוכים, אבל אנחנו נחושים להשיגו". משאיות הסיוע ההומניטרי לתושבי עזה והתרופות לחטופים הישראלים שמוחזקים בשבי חמאס נכנסו לרצועת עזה. ארגון הצלה האדום הודיע היום כי לא הוא יהיה זה שיחלק אותו לחטופים.

אזעקות הופעלו באילת לראשונה מזה חודש וחצי. לא דווח על נפגעים או נזק. לפי צה"ל, מיירט שוגר לעבר "מטרה אווירית חשודה" שהיתה בדרכה לישראל. מוקדם יותר נפלו חמש רקטות באזור מנרה, ולא דווח על נפגעים בגוף או נזק לרכוש.

נשיא המדינה יצחק הרצוג הציג את תמונתו של כפיר ביבס, שמציין היום יום הולדת שנה בשבי חמאס, בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס בשווייץ. במסגרת הפורום נפגשו לראשונה החטופות ששוחררו משבי חמאס, מורן סטלה ינאי ונילי מרגלית, עם מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, שקרא לשחרור מיידי של כלל החטופים.

הסיקור החי הסתיים.
ניתן לקרוא את הסיקור כפי שהיה

דובר צה"ל מגיב לביקורת על דילול הכוחות: "הוצאת אוגדה מעזה היא עניין מבצעי"

דובר צה"ל: "אין לנו תמונה מלאה של מצב החטופים"

משרד החוץ הקטארי: "התרופות והסיוע נכנסו לרצועת עזה"

"במהלך השעות האחרונות נכנסו תרופות וסיוע לרצועת עזה, כחלק מההסכם שנחתם, לטובת אזרחים ברצועה, לרבות החטופים הישראלים", צייץ ב-X (טוויטר לשעבר) מאג'ד אל-אנסרי, דובר משרד החוץ הקטארי. "קטאר, יחד עם שותפיה האזוריים והבינלאומיים, ממשיכה במאמצי התיווך במישור הפוליטי וההומניטרי".

צבע אדום בעוטף עזה

התרעות הופעלו ביישובים חולית, יבול, יתד ושלומית.

ספינה בבעלות ארה"ב הותקפה בים האדום

צבא ארה"ב הודיע שספינה בבעלות ארה"ב ששטה בים האדום הותקפה באמצעות כטב"מ ששוגר מאוזר שבשליטת החות'ים בתימן. לפי הדיווח, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק לספינה, שנשאה את דגל איי מרשל.

בתגובה לתקיפת הספינה בים האדום, צבא ארה"ב תקף את החות'ים: "השמדנו 14 טילים מוכנים לשיגור"

דיווח: חיזבאללה דחה את יוזמות ארה"ב להרגעת הלחימה עם ישראל

חיזבאללה דחה את היוזמות ההתחלתיות של ארה"ב להרגעת הלחימה בגבול ישראל-לבנון, כמו הסגת כוחותיו מהגבול, אך נשאר פתוח לדיאלוג דיפלומטי של ארה"ב כדי למנוע מלחמה כוללת – כך דיווחו גורמים לבנונים רשמיים לסוכנות הידיעות רויטרס. זאת על רקע מאמצי התיווך של השליח האמריקני לאזור, עמוס הוכשטיין.

"חיזבאללה מוכן להקשיב", אמר בכיר לבנוני שמכיר את אופן החשיבה של חיזבאללה, אך הדגיש שהארגון ראה את הרעיונות שהציג הוכשטיין בביקורו בבירות בשבוע שעבר כלא-ריאליים.

לפי הדיווח השיחות לא נערכות ישירות עם חיזבאללה, שאותו ארה"ב מגדירה כארגון טרור. אחת ההצעות שעלו בשבוע שעבר היא שהתקיפות בגבול יצומצמו בכפוף לצמצום האינטנסיביות של תקיפות ישראל בעזה, כך אמרו לרויטרס שלושה מקורות לבנוניים וגורם אמריקני.

הצעה נוספת שהועברה לחיזבאללה היא שלוחמיו ייסוגו 7 קילומטר מהגבול, כך לפי שניים מהמקורות הלבנונים. מצב זה ישאיר את הלוחמים קרובים יותר לגבול מהדרישה הציבורית של ישראל לנסיגה של 30 קילומטר, לעבר נהר הליטני, כפי שנקבע בהחלטת האו"ם לאחר מלחמת לבנון השנייה מ-2006.

חיזבאללה דחה את שתי ההצעות כלא ריאליות. גורם מטעם הארגון אמר לרויטרס ש"אחרי המלחמה בעזה, נהיה מוכנים לתמוך בנציגי לבנון במשא ומתן כדי להפוך את האיום להזדמנות".

עוד לפי הדיווח, בחיזבאללה ובקרב המתווכים רואים אפשרות לשאת ולתת על תיקוני גבול עם ישראל בטווח הארוך יותר.

צה״ל הודיע על כוונתו להרוס את דירת המחבל שביצע פיגוע ירי בירושלים ב-12 באוקטובר

צה"ל הודיע אתמול (רביעי) על כוונתו להחרים ולהרוס את הדירה בה התגורר המחבל חאלד אלמוחתסב, שביצע ב-12 באוקטובר 2023 פיגוע ירי סמוך לתחנת המשטרה "שלם" בעיר ירושלים. בפיגוע נפצעו שני שוטרים באורח אנוש וקל. באפשרות משפחת המחבל להגיש השגה נגד הכוונה להריסת הדירה.

צה"ל: עשרות מחבלים חוסלו ברצועת עזה ביממה האחרונה, מחבל שמלכד רכב חוסל מהאוויר

לוחמי צה"ל הפועלים במרחב ח'אן יונס חיסלו ביממה האחרונה עשרות מחבלים ברצועת עזה, ואיתרו אמצעי לחימה רבים – כך הודיע דובר צה"ל.

במרחב ח'אן יונס חוסלו כ-40 מחבלים. לוחמי יחידת אגוז פשטו בהכוונה מודיעינית על בית מחבל ואיתרו בו עשרה רימונים, רובה מסוג קלאצ׳ניקוב, ציוד צבאי ואמצעים טכנולוגיים. עוד אותרו במרחב חאן יונס מחסניות, רימונים, רובים מסוג קלאצ׳ניקוב ומפות על ידי הכוחות. עוד דווח שלוחמים מצוות הקרב של חטיבה 7 חיסלו ארבעה מחבלים שהתקדמו לעברם באמצעות ירי טנק.

בצפון הרצועה, צוות הקרב החטיבתי 5 חיסל באמצעות כוח שריון שני מחבלים חמושים ששהו במארב כנגד כוחותינו. כמו כן, בוצעו מספר תקיפות מהאוויר באמצעות כלי טיס שתקף וחיסל מחבלים חמושים שהיוו איום על הכוחות, חלקם פעלו בסמוך לבית ספר בגזרה.

במרחב שכונת צברא, לוחמים מצוות קרב חטיבה 179 איתרו מטענים נגד טנקים, מטולי RPG, ציוד צבאי ואמצעים טכנולוגיים.

בפעילות בצפון הרצועה, מכלול האש של חטיבת יפתח זיהה מחבלים ממלכדים רכב ונכנסים למבנה המוכר כשייך לפעילות הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני. זמן קצר לאחר מכן, בעת שיצא אחד מהמחבלים מהמבנה, כלי טיס של חיל האוויר תקף את המחבל וחיסל אותו. בהמשך, בוצע ירי לעבר הרכב, וההדף שיצר הפיצוץ מעיד על היותו של הרכב כרכב ממולכד.

בתגובה לתקיפה בשטחה: פקיסטן תקפה הלילה מטרות באיראן

פקיסטן הודיעה שתקפה מטרות באיראן במהלך הלילה, וזאת בתגובה למתקפות שעשתה איראן בשטחה לפני יומיים. בדומה לאיראן, פקיסטן טוענת שהיא תקפה מיליציות שפועלות באזור ולא את איראן עצמה, והצהירה שהיא מכבדת את הגבולות של שכנתה.

לפי שר החוץ הפקיסטני, מספר חיילי מיליציה נהרגו כתוצאה מהמתקפה. לפי השלטונות בחבל הארץ שהותקף, תשעה נהרגו במתקפה, בהם שלוש נשים וארבע ילדים.

מוחים נעצרו בדרכם למעבר כרם שלום: "אף סיוע לא יעבור- עד שאחרון החטופים חוזר"

עשרות מוחים מתנועת 'צו 9- הניצחון תלוי בך' נעצרו בדרכם לחסום את משאיות האספקה לחמאס במעבר כרם שלום. המוחים קראו: "אף סיוע לא עובר- עד שאחרון החטופים חוזר, לא מעבירים ציוד לאויב". בין המשתתפים נמצאים בני משפחות החללים שנפלו בקרבות בעזה ונציגי משפחות החטופים כמו גם מילואימניקים משוחררים ואזרחים מפונים מהצפון והדרום.

הנשיא הרצוג הציג בכינוס פורום דאבוס את תמונתו של התינוק החטוף כפיר ביבס, שמציין יום הולדת שנה

נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג הציג את תמונתו של התינוק כפיר ביבס, שחטוף על ידי חמאס ומציין היום יום הולדת שנה, בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס בשווייץ. פמליית הנשיא ענדה בכינוס סיכה עם הפנים של כפיר ביבס.

״זה כפיר ביבס. כפיר חוגג היום יום הולדת שנה", אמר הרצוג, "לפני שנה בדיוק נולד להוריו שירי וירדן, ואחיו אריאל. וכיום, לא ידוע איפה הוא. אנחנו יודעים שהוא נחטף על ידי ארגון הטרור חמאס. אנחנו יודעים שהמחבלים הברבריים האלו לקחו אותו, את אמו ואת אחיו, ואביו מוחזק בנפרד. אנחנו יודעים שהם עוברים גיהנום. אנחנו לא יודעים היכן הם מוחזקים. אויבנו חוגגים ומפארים טרור, הם חוגגים את חטיפתו של כפיר ביבס. ומכאן, מהבמה הזו, אני קורא לעולם כולו, לא להפסיק את המאמצים לשחרורו של כפיר ושל כל 136 החטופים שנמצאים שם.״

הנשיא הרצוג ורעייתו מיכל משתתפים בכינוס הפורום כחלק מהמאמץ הישראלי לשחרור החטופים. במהלך היום מקיים הנשיא פגישות מדיניות עם מנהיגים בין-לאומיים וכן התראיין בפני הוועידה המרכזית. בהמשך היום, רעיית הנשיא תשתתף בפאנל העוסק בהתמודדות עם אנטישמיות בעולם.

נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג מציג את תמונתו של התינוק החטוף כפיר ביבס, שמציין היום יום הולדת שנה, בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שווייץ (צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ)
נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג מציג את תמונתו של התינוק החטוף כפיר ביבס, שמציין היום יום הולדת שנה, בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שווייץ (צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ)

לראשונה: מזכ״ל האו״ם נפגש עם חטופות ששוחררו, והציג את דיסקית ההזדהות עם החטופים

מזכ״ל האו״ם אנטוניו גוטרש נפגש היום לראשונה עם חטופות שחזרו משבי החמאס, בכנס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. גוטרש נפגש עם נילי מרגלית ומורן סטלה ינאי, ובפגישה נכחו גם נועם פרי, בתו של חיים פרי החטוף בעזה, ונציגים ממטה המשפחות. לפי מטה המשפחות, בתחילת הפגישה הדגיש מזכ״ל האום שהוא קורא לשחרור כל החטופים באופן מיידי, ואמר שהוא קורא לחקור את פשעי המין של חמאס ולהעמיד לדין את אנשיו.

במהלך הפגישה הפתיע מזכ"ל האו"ם את הנוכחים כאשר הוציא מכיסו את דיסקית ההזדהות עם החטופים ואמר: ״הדיסקית נמצאת בכיס הימני של המעיל שלי, היכן שהיד שלי נמצאת בדרך כלל, אני לוקח אותה איתי לכל מקום כדי לזכור את כל החטופים בכל רגע ורגע״.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בפגישה עם חטופות ששוחררו ונציגי מטה משפחות החטופים (צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים)
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בפגישה עם חטופות ששוחררו ונציגי מטה משפחות החטופים (צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים)

צה"ל תקף תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו לפני זמן קצר תשתיות טרור של חיזבאללה באזור-אל עדייסא בדרום לבנון – כך הודיע דובר צה"ל. עוד דווח שמוקדם יותר היום תקף צה"ל באזור כפר כילא ומרג' עיון שבדרום לבנון. מוקדם יותר היום זוהו שני שיגורים משטח לבנון לעבר מרחב ערב אל עראמשה שנפלו בשטחים פתוחים.

לפחות חמש רקטות נורו לאזור מנרה בגליל העליון, לא דווח על נזק

אזעקה באילת

צה"ל על האזעקות באילת: מיירט שוגר לעבר מטרה אווירית חשודה שהייתה בדרכה לישראל

צה"ל הודיע שהאזעקות בעיר אילת, שהופעלו לראשונה לאחר חודש וחצי, הופעלו בעקבות שיגור מיירט לעבר "מטרה אווירית חשודה" שהיתה בדרכה לישראל.
לפי צה"ל, האירוע הסתיים ואין חשש לאירוע בטחוני.

צה"ל: היירוט באילת - בעקבות התרעת שווא

שר הביטחון גלנט: "מוכנים לכפות את החזרת תושבי הצפון לביתם בדרך צבאית"

שר הביטחון גלנט קיים הערכת מצב אזרחית על מוכנות גזרת הצפון להרחבת המערכה הצבאית: "עלינו להיות מוכנים להתדרדרות המצב הביטחוני בצפון, ולכך שנאלץ לכפות בדרך צבאית את החזרת תושבי הצפון לביתם".

דובר משרד החוץ של קטאר לרשת CNN: "חלוקת התרופות לחטופים בתוך עזה תתבצע על ידי נציגי משרד הבריאות הפלסטיני"

"יום ההולדת העצוב בעולם": בכיכר החטופים מציינים ימי הולדת לכפיר ביבס ולדרור אור

מאות בני אדם באירוע ברחבת מוזיאון תל אביב לציון יום הולדתו ה-49 של דרור אור, שנחטף מקיבוץ בארי לשבי חמאס. יונת אור, אישתו של דרור, נרצחה ב-7 באוקטובר, ושני ילדיהם, עלמה (13) ונעם (17) נחטפו לעזה בנפרד מאביהם, והוחזרו לישראל בעסקת החטופים.

מוקדם יותר ציינו בכיכר את יום הולדתו של החטוף בן השנה כפיר ביבס. ביבס נחטף ב-7 באוקטובר עם אימו שירי (32) ועם אחיו אריאל (4) מביתם בקיבוץ ניר עוז. גם אביהם ירדן (34) נחטף מהקיבוץ. תיעוד של האם שירי ביבס אוחזת בבכי בשני ילדיה הקטנים הפך לאחת התמונות הזכורות ביותר מאותה שבת.

השר בן גביר ללוחמי מג"ב באיו"ש: "כשאתם רואים מחבל, גם אם הוא לא מסכן אתכם - תירו"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר ביקר היום (חמישי) בבסיס ימ"ס מג"ב איו"ש יחד עם מפקד מג"ב, ניצב יצחק בריק. בן גביר אמר ללוחמים: "יש לכם את כל הגיבוי ממני, כאשר אתם נמצאים בסכנת חיים או רואים מחבל, גם אם הוא לא מסכן אתכם – תירו. אני הגב שלכם. כל עם ישראל עומד מאחוריכם, סומך עליכם, ובטוח שתילחמו בנחישות במחבלים. מדינת ישראל תדע להגיע לכל מחבל באשר הוא, בכל מקום ובכל מצב. שערה משערות ראשכם שווה אלף מחבלים. ראיתי את היכולות שלכם, אתם חוד החנית של מג"ב".

אל השר בן גביר התלוו מזכירו הביטחוני ניצב קובי יעקובי, ראש מטה של השר חנמאל דורפמן ומפקד מרחב איו"ש תנ"צ ברק מדרכי.

אזעקות בעוטף עזה: ניר עוז ונירים

ראש הממשלה נתניהו: "המלחמה נמשכת בכל החזיתות עד להשגת כל המטרות"

במסיבת העיתונאים אמר נתניהו: "הניצחון ייקח עוד חודשים ארוכים, אבל אנחנו נחושים להשיגו". עוד הוסיף כי בזמן שלוחמינו מחרפים את נפשם, הוא שומע קולות שאומרים שאי אפשר לנצח. "אני דוחה זאת על הסף", אמר. "ישראל בהנהגתי לא תתפשר על ניצחון פחות ממוחלט. לא רק להכות ולפגוע, אלא ניצחון מוחלט על החמאס".

"הפסקת המלחמה לפני השגת יעדינו תפגע בביטחון ישראל לדורות", הוסיף ראש הממשלה. "אנחנו פועלים להבטחת ביטחוננו היום לדורות, והפסקת המלחמה תשדר מסר של חולשה שתעודד את אויבינו והטבח הבא יהיה רק עניין של זמן".

"קודם כל בא הניצחון", המשיך. "הוא יושג רק אם נישאר ממוקדים בהשגתו, ומאחורי החיילים הגיבורים שלנו. יהיו לנו עוד קשיים ואתגרים בדרך, אבל אחרי ה-7 באוקטובר אין לנו ברירה אחרת. אני מתחייב בפני הלוחמים והמשפחות השכולות, ובני משפחות החטופים: אנחנו לא נסיים את המלחמה בלי השבת יקירינו הביתה ובלי הניצחון המוחלט".

רעיית נשיא המדינה נפגשה בדאבוס עם חטופות ששבו משבי החמאס

מיכל הרצוג, רעיית הנשיא והגברת הראשונה של מדינה ישראל, נפגשה לפני מספר דקות עם נילי מרגלית ומורן סטלה ינאי, ששבו משבי החמאס, וכן את נועם פרי בתו של חיים פרי החטוף בעזה ואת לאה ינאי אחותה של מורן סטלה ינאי.

רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג, נפגשת בדאבוס עם נילי מרגלית ומורן סטלה ינאי, ששבו משבי החמאס (צילום: דוברות בית הנשיא)
רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג, נפגשת בדאבוס עם נילי מרגלית ומורן סטלה ינאי, ששבו משבי החמאס (צילום: דוברות בית הנשיא)

רעיית הנשיא סיפרה כי במפגשים שערכה במהלך הועידה נאמר לה כי המפגשים עם נעם, מורן, נילי ורייצל הותיר רושם עמוק ומחוייבות רבה לפעול לשחרור החטופים. רעיית הנשיא ביקשה להביע את הערכתה הרבה על המאמץ שהן עושות בכנס דאבוס עבור החטופים הנמצאים בעזה.

נתניהו: "מי אמר שאנחנו לא תוקפים את איראן? אנחנו תוקפים"

ראש הממשלה נשאל במסיבת העיתונאים שלו מדוע ישראל לא תוקפת את איראן ישירות, והשיב: "מי אמר שאנחנו לא תוקפים את איראן? אנחנו תוקפים. איראן זה ראש התמנון. כל מה שאתה רואה מהחות'ים ועד חיזבאללה וחמאס – איראן עומדת מאחורי זה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים (צילום מסך)
ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים (צילום מסך)

אזעקה הופעלה במושב יונתן ברמת הגולן

הירי לגולן: 3 שיגורים נפלו בשטחים פתוחים, לא דווח על נזק

אזעקות צבע אדום בעוטף עזה

אזעקות צבע אדום נשמעו ביישובים: זמרת, שובה, סעד, כפר עזה ונחל עוז.

בזמן שהקבינט מתכנס: מפגינים ובני משפחות החטופים חוסמים את איילון צפון, עם "136" בכתובת אש

קבינט ניהול המלחמה מתכנס בקריה בתל אביב, בהמשך יתכנס הקבינט המדיני-ביטחוני

קבינט ניהול המלחמה (קובי גדעון /לע"מ)
קבינט ניהול המלחמה (קובי גדעון /לע"מ)

משפחות החטופים קיימו מסיבת עיתונאים: "ימי החסד שלכם נגמרו"

במסיבת העיתונאים שכינסו הערב (חמישי) דרשו משפחות החטופים מקבינט המלחמה לכנס ועידה בין-לאומית שתוביל להסכם מידי לשחרור כל החטופים. "תסתכלו לבת שלי בעיניים. 104 ימים גררתם רגליים, אני אומר לכם – די!", אמר אלי, אביה של לירי אלבג הנמצאת בשבי חמאס.

אלי אלבג, אביה של לירי אלבג החטופה בעזה (צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים)
אלי אלבג, אביה של לירי אלבג החטופה בעזה (צילום: מטה משפחות החטופים והנעדרים)

7 מפגינים נעצרו בחסימת איילון צפון, בהם גם בני משפחות של חטופים

משפחות החטופים עדכנו על 7 עצורים במחאה הערב באיילון, שנלקחו לתחנת מרחב ירקון. לדבריהם, בין העצורים בני משפחות של חטופים.

דוברות המשטרה (ת"א): "לפני זמן קצר ירדו קומץ מפירי סדר לאיילון, הדליקו מדורות בכביש וביצעו חסימה של התנועה למשך מספר דקות. כוח משטרה שהגיע מיד למקום, פינה אותם מהכביש והשיב את תנועת כלי הרכב לסדרה. במהלך הפינוי עוכבו לחקירה שבעה מפירי סדר".

שוחררו הפעילים שחסמו את נתיבי איילון

צה"ל דיווח שביממה האחרונה חוסלו עשרות מחבלים ברצועת עזה, בהם כ-40 מחבלים באזור חאן יונס. אחרי יותר מיממה של שקט ביישובי הדרום, הופעלו הלילה (בין רביעי לחמישי) התרעות צבע אדום ביישובים חולית, יבול, יתד ושלומית.

חיזבאללה דחה את הצעות ארה"ב להרגעת הלחימה בצפון, בהן הסגת כוחותיו לאזור הליטני – כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס. עם זאת בארגון הטרור הדגישו שהם "פתוחים להצעות נוספות".

צבא ארה"ב הודיע שתקף הלילה 14 טילים מוכנים לשיגור של החות'ים בתימן, לאחר שהחות'ים תקפו ספינה בבעלות ארה"ב ששטה בים האדום עם דגל איי מרשל.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!