גל צוקרמן יכולה להיות ההפתעה הגדולה הבאה של המשלחת הישראלית. צוקרמן תחל היום (ראשון) את דרכה בתחרות הקייט פויל ותנסה להמשיך את ההצלחה של השייט הישראלי במשחקים האולימפיים בפריז, בתקווה למדליה שלישית של הענף.
צוקרמן שגדלה בענף השייט, החליטה באופן מפתיע לפרוש כבר בכיתה י'. "החלטתי שהספיק לי השייט התחרותי, אמרתי לעצמי שאני רוצה להיות נערה רגילה", סיפרה צוקרמן בראיון ל'דבר'.
אך הים המשיך לקרוא לה וכאשר הוקמה לראשונה נבחרת הקייט פויל, החליטה לחזור משנתיים של פרישה ולתת לדגם החדש הזדמנות. בתחרות האולימפית במרסיי היא תשלים את סיפור החזרה שלה לענף והיום היא מודה "אני מרגישה שלא הייתי מסוגלת לדמיין את החיים שלי אם לא הייתי חוזרת לגלישה".
עשרים וארבע שנים לאחר שהוריה ייצגו את ישראל בענף השייט, תסגור צוקרמן מעגל כאשר תחל את דרכה במשחקים האולימפיים בדגם החדש והאקסטרימי של ענף השייט. "התחלתי להפליג כבר בכיתה ד', אבל אז זה היה חלום רחוק. רק לפני שנתיים הבנתי שאני יכולה לעשות את זה והחלום שהיה פעם רחוק מתקרב".
צוקרמן היא בתם של שני שייטים אולימפיים. אימה היא השייטת שני קדמי שייצגה את ישראל במפרשית דגם 470 במשחקים האולימפיים באטלנטה 1996 וסידני 2000, אותם סיימה ביחד עם שותפתה ענת פבריקנט במקום הרביעי. אביה הוא אלי צוקרמן שהתחרה גם הוא מפרשית דגם 470 באולימפיאדת סידני וסיים במקום ה-13 ביחד עם שותפו אלעד רונן.
"אני לומדת תוך כדי מה את צריכה לעשות כדי להיות מהירה"
צוקרמן החלה את הקמפיין האולימפי עם זכיה היסטורית באליפות העולם עד גיל 21 בעומאן. המשיכה נהדר את הקמפיין עם מקום הרביעי באליפות אירופה 2022 ומקום שישי באליפות העולם 2022.
צוקרמן מרגישה את השיפור שחל ביכולות שלה במהלך שלוש השנים האחרונות, בהם הצליחה נבחרת ישראל ללמוד ולפצח את הענף החדש. "בגלל שזה הקמפיין הראשון של הענף הזה ואני מתחרה בדגם הזה רק שלוש שנים, אז אני לומדת תוך כדי מה את צריכה לעשות כדי להיות מהירה", סיפרה צוקרמן. "הכל מתפתח תוך כדי, את ממש מחליפה ציוד ומתחילה לבדוק ציוד. אני מרגישה שהיה שיפור גדול שלי ושל כל הנבחרת במהלך הקמפיין. עכשיו אני יודעת איזה ציוד לבחור ולהיות מהירה יותר".
בחודש אוגוסט השתתפה צוקרמן באליפות העולם בהולנד. היא הגיעה לאליפות כמועמדת למדליה, כאשר היא מדורגת ערב האליפות במקום הרביעי בעולם. צוקרמן פתחה טוב את התחרות. בסוף יום התחרויות הראשון דורגה צוקרמן במקום הרביעי, אך ביומה השני גולשת בריטית פגעה בה במהלך השיוט האחרון של אותו יום והיא פונתה לבית חולים בחשש לשבר בידה.
"זה היה ביום השני של התחרות, ממש בהתחלה. הייתי שניה ואחרי הייתה עוד מישהי שלישית", נזכרת צוקרמן. "היא נגעה לי בקייט והייתי צריכה ליפול מהפויל והיא נכנסה בי עם הפויל שלה במרפק שלי. לא הרגשתי את היד ולא הצלחתי להזיז אותה. הלכנו לבית חולים, חשבו ששברתי את היד", סיפרה צוקרמן. "בסוף לא שברתי את היד, חזרנו רק ב-12 בלילה ולא הצלחתי לישון מרוב הכאבים. יום אחר כך לקחתי כל כך הרבה משככי כאבים ולא יכולתי להתחרות כמו שצריך".
למרות הכאבים, התשישות הפיזית והנפשית הגולשת הישראלית סירבה לוותר על האליפות. למחרת היא חזרה לים נחושה לסיים את התחרות בצורה הטובה ביותר. "זה היה ממש קשה, לא ישנתי כל הלילה. אבל חזרתי להתחרות, כי זאת הייתה התחרות הכי חשובה שלי".
"הבנתי שאם אני מגיעה לאולימפיאדה, אני לא באה רק כדי להשתתף"
בתחרות האחרונה בקמפיין האולימפי סיימה במקום השביעי באליפות אירופה ובעקבות זאת צברה ניקוד גבוה יותר שהכריע את הבכירה בה לייצג את ישראל בפריז. "זה ממש מרגש. זה היה החלום שלי לייצג את ישראל באולימפיאדה. אחרי שבחרו אותי כנציגה של ישראל, פתאום עברה בי התחושה שעכשיו התחרות באמת מתחילה. אני צריכה עוד להשתפר ולהעמיד את עצמי במצב הכי טוב לקראת האולימפיאדה".
דגם הקייט פויל נכנס בשנים האחרונות לפעילות ויהיה לראשונה במשחקים האולימפיים בפריז. הדגם שנחשב אקסטרימי דומה לגלשן מצנח רחיפה רגיל, אולם מותקנת בו כנף תת מימית לגלשן, דבר המרים אותו מעל פני המים ומאפשר הגעה למהירויות גבוהות של עד 65 קמ”ש.
תחרויות השייט וגלישת הרוח במשחקים האולימפיים מתקיימות במתחם המיועד לכך בעיר מרסיי. כחלק מההכנות, הספורטאים נוסעים ללמוד את המקום והתנאים במתחם. "התחרתי שם בתחרות הקדם אולימפית בשנה שעברה וסיימתי שביעית", אמרה צוקרמן. מבחינתי זאת לא הייתה תחרות טובה שלי. הבנתי שאם אני מגיעה לאולימפיאדה, אני לא באה רק כדי להשתתף. אני באה כדי להתחרות ולהפליג בצורה הטובה ביותר שלי. אנחנו נמצאים הרבה במרסיי. מבחינת התנאים יכול להיות שם הכל. רוח חזקה, גלים, ים שטוח".
"מרגישה שזאת הדרך שלי לעזור למדינה"
אחרי תחרות ההכנה, מה הבנת שאת צריכה לשפר לקראת האולימפיאדה?
"הרבה עניין של המהירות, שאנחנו עובדים על זה כבר הרבה זמן וזה משתפר. אנחנו גם עובדים על החלק הטקטי שאני מרגישה שאנחנו כל הזמן משתפרים בהם".
איך זה לייצג את ישראל בתקופה זאת?
"זה נותן הרבה יותר משמעות למה שאני עושה. אפילו כשאני מתאמנת ולא נמצאת בתחרות, אני מרגישה שזאת הדרך שלי לעזור למדינה קצת ולייצג אותה ואני מאוד גאה לעשות את זה".
בתחרויות רבות סיימת בין המקומות 4 עד 10, מה את מרגישה שאת צריכה כדי לעשות עוד קפיצת מדרגה ולזכות במדליה?
"אני מקווה שבאולימפיאדה זה ישתנה. ששמרתי את זה לתחרות הבאמת חשובה. המטרה שלי היא להתחיל את התחרות בצורה טובה ואז לשמור על זה במהלך הימים ולהגיע לחצי הגמר או הגמר ביתרון".
מה ייחשב בעיניך להצלחה במשחקים האולימפיים?
"שבסוף התחרות אני ארגיש שעשיתי את הכי טוב שלי. שאני באמת הבאתי את עצמי ואני יודעת שלא יכולתי לעשות שום דבר טוב יותר".



