
קרן פורטיסימו שרכשה לאחרונה את השליטה בחברת סלקום מבקשת להחליף את המנכ"ל דניאל ספיר, זאת על אף שרק בתחילת השבוע פרסמה סלקום דו"חות כספיים המעידים על רווח נקי של 55 מיליון שקלים ברבעון השני, שהיה הרווחי ביותר עבורה בשמונה השנים האחרונות. בוועד העובדים הבהירו כי הם מתנגדים להחלפת המנכ"ל.
קרן פורטיסימו בבעלות יובל כהן רכשה את השליטה בסלקום (35% מהמניות) לפני כחודשיים. ההחלטה לפטר את המנכ"ל מפתיעה שכן החברה מראה ביצועים טובים וצמיחה עם עלייה במספר המנויים ובהכנסות, בשנתיים האחרונות בהן הוא יושב בראשה, מאז שהחליף את אבי גבאי בתחילת 2022, זאת על אף שנכנס לתפקיד בתקופה בה התחרות בענף הלכה והתגברה.
ייתכן שהמהלך מלמד על כוונתה של פורטיסימו לנסות ולמקסם את התשואה על ההשקעה שלה לטווח הקצר באמצעות קיצוץ בתשתיות החברה ופיתוח תחומי הליבה שלה, מתוך כוונה למכור אותה 'רזה יותר' וברווח. מהלך כזה עשוי להיות בעל השפעה מסוכנת גם על שוק הסלולר בכללותו, שכן סלקום היא אחת מתוך ארבע חברות בלבד המפעילות גם תשתיות תקשורת ולא מספקות רק שירותי תקשורת תוך הסתמכות על רשת סלולר של חברה אחרת. הפגיעה בליבת החברה עשויה להשפיע לרעה על שוק התקשורת בכלל, ואף על עצם תשתיות התקשורת בישראל, שהן תשתיות חיוניות בתקופת מלחמה.
אורי אורן, יו"ר ארגון עובדי קבוצת סלקום מסר בתגובה לפרסומים בתקשורת על הכוונה לסיים את כהונת המנכ"ל: "דניאל ספיר הוביל את סלקום לתוצאות הטובות ביותר ב-8 השנים האחרונות, וקיים מערכת יחסים פורייה בין ההנהלה לעובדים. זה משבר אמון בין ועד העובדים לבעלים. פורטיסימו מתנהלת באופן חד צדדי. אנחנו לא ניתן יד לתהליך שנועד לפגוע בעובדים ובחברה".
עוד אמר אורן כי "אנחנו דורשים מפורטיסימו לבוא ולהתנהל בצורה ישירה מול ועד העובדים ולכבד את ההבטחות שניתנו. סלקום היא לא צעצוע בידיהם של משקיעים קצרי טווח. אנחנו כאן כדי להגן על העובדים, על החברה ועל עתידה. לא נאפשר לפגוע בחברה שבנינו במשך שנים של מסירות ועבודה קשה". בהקשר הזה חשוב לציין כי לעובדי סלקום נציגות גם בדירקטוריון החברה, מהלך חלוצי וייחודי שהוביל ועד העובדים במסגרת ההסכם הקיבוצי בפברואר 2020.