הבוקר (שני) מהשעה 6:00 החלה השביתה הכללית שעליה הכריז יו"ר ההסתדרות בקריאה לעסקה לשחרור החטופים.
בדיון בבית הדין לעבודה לגבי צו מניעה לשביתה, בית הדין קבע כי השביתה תסתיים ב-14:30.
יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד: "אנו חיים במדינת חוק ומכבדים את החלטת בית המשפט, אי לכך אני מנחה את כולם לשוב לעבודה בשעה 14:30. חשוב להדגיש כי שביתת ההזדהות הייתה מהלך חשוב ואני עומד מאחוריו. על אף הניסיונות לצבוע את הסולידריות בצבעים פוליטיים, מאות אלפי אזרחים ואזרחיות הצביעו ברגליים.
"אני מודה לכל אחת ואחד מכם – לעובדות ולעובדים, לוועדים ולמרחבים, לאיגודים המקצועיים, למגזר הציבורי ולמגזר הפרטי.
"הוכחנו שלגורל החטופים אין ימין ואין שמאל, יש רק חיים או מוות, ולא נאפשר הפקרה של החיים. כל חיי הייתי חייל של מדינת ישראל, ואמשיך להילחם על הערכים של כולנו, ערכים יהודים של ערבות הדדית ושל פדיון שבויים. הערכים האלה גדולים מכל מפלגה ומכל פוליטיקה, הם הדבק של עם ישראל. אני מתחייב בפני משפחות החטופים שההסתדרות תמשיך למלא תפקיד מוביל ומרכזי במאמצים להחזיר את בנינו ובנותינו הביתה".
"אנשים צריכים להצביע ברגליים במחאות"
במקביל לשביתת ההסתדרות, חברות במגזר העסקי משביתות עסקים מטעמן כתמיכה בעסקת חטופים, ונמשכת שביתת ארגון המורים בבתי הספר התיכונים, שהוכרזה מוקדם יותר כחלק מהמאבק להסכם שכר חדש ונגד חוזים אישיים.
גלית, מורה בפנסיה בראשון לציון, הגיעה לקניון ראשונים בעיר, השייך לרשת עזריאלי שאפשאה לחנות לבחור אם להשבית. גלית מצדיקה את השביתה, משום ש"רק כוח כזה של שביתה כלכלית ארצית יניע את הממשלה לפעול. אנשים צריכים להצביע ברגליים במחאות".
לדבריה, "הקניון שבת רק בחציו. מאכזב שאין פה עצירה אמיתית. שיש עיריות שבחרו שלא לעצור". חברתה יונה אומרת שחבל שהשביתו, כי "חבל על הילדים. צריך לעלות לכנסת, ולא לאפשר לאף שר או ח"כ להיכנס".
ספיר, אמא צעירה, כועסת על ההשבתה. "רצינו לפחות לבוא לקניון, קצת להתאוור עם הילדים שלא במסגרת, ולא ידענו שיש שביתה. אם ידעתי שהיו סגורים לא הייתי באה. לפחות יש גלידה. השביתה הזו לא עוזרת בכלום ורק מפריעה להם לעבוד. לאנשים קשה גם ככה, למה עוד להקשות. זה לא אומר שאין תמיכה חלילה במשפחות. זה לא עוזר, לא יעזור. אבל לסגור כבישים, לעשות פקקים – זה דבר מיותר, האנשים לא אשמים".
"השביתה הזו זה קצה המזלג של מה שמתרחש בשטח", אומר רמי, פנסיונר מראשון לציון, שמגדיר את עצמו ימני והצביע בעבר לליכוד. "אני מאמין שתהיה שביתת מיליון, הציבור על הקצה. החטופים קודמים לכל. אני אומר את זה בתור מי שתומך במשך לחימה – אם צריך לצאת מפילדלפי בשביל שיהיו חטופים, אז לצאת. נחזור להילחם אחר כך".
משרדי הממשלה, השירותים החברתיים וחברות האוטובוסים
כלל משרדי הממשלה, הרשויות הממשלתיות ויחידות הסמך, שבתו. רשויות מקומיות רבות השתתפו בשביתה, כולל עיריות תל אביב-יפו, חיפה, באר שבע ואשדוד. העובדות והעובדים הסוציאליים השביתו את השירותים החברתיים, שירותים סוציאליים במערכת הבריאות ניתנו במתכונת שבת. בשל שביתת הסייעות המאוגדות בהסתדרות הכללית, גני ילדים לא נפתחו ברשויות ששובתות, ובתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים פעלו בהן עד 11:45, זאת מלבד החינוך המיוחד שפעל כרגיל.האוניברסיטאות שבתו.
חברות האוטובוסים 'אגד', 'אגד היסעים', 'דן', 'מטרופולין' ו'תבל מטרו' השתתפו בשביתה, כך גם הרכבת הקלה בירושלים, כך שהיו שיבושים בסדרי התחבורה הציבורית. נמלי חיפה, אשדוד ואילת שבתו. עובדים שבתו גם בנתב"ג, ההמראות חודשו אחרי שמספר טיסות התעכבו בשל השביתה.
בתי החולים הממשלתיים (שיבא, הלל יפה, וולפסון, ברזילי, רמב"ם, זיו, המרכז הרפואי לגליל, שמיר-אסף הרופא, וכן מרכזים ממשלתיים לרפואה גריאטרית ולבריאות הנפש) פעלו במתכונת שבת. כך גם בתי החולים איכילוב, כרמל, בני ציון, שערי צדק ירושלים והדסה עין כרם. חברת החשמל ומקורות פעלו אף הם במתכונת שבת. שירותי כיבוי אש, הצלה ומד"א פעלו כסדרם. רשתות השיווק פעלו כרגיל, וכך גם הרכבת, ומעונות היום מגיל לידה עד 3.