הביטוח הלאומי ומשרד הבריאות הודיעו הבוקר (חמישי) על פתיחת האפשרות לשורדי 7 באוקטובר בעלי סימפטומים פוסט טראומטיים חמורים להגיש בקשה לטיפולים נפשיים נוספים. תוספת הטיפולים תוענק לשורדים שסיימו את 36 הטיפולים שקיבלו במסגרת נוהל הטיפול בנפגעי חרדה, ולא עונים על הקריטריונים לקבלת לפחות 20% נכות נפשית זמנית או קבועה בביטוח הלאומי.
תוספת הטיפולים תינתן בכפוף לאישור פרטני בידי משרד הבריאות והביטוח הלאומי, לאחר דיון בוועדת חריגים בכל מקרה לגופו. שורדי 7 באוקטובר שיזכו לאישור זה יוכלו להמשיך לקבל טיפול אצל אותו המטפל למשך 12 טיפולים נוספים, או עד סוף דצמבר 2024, המוקדם מביניהם.
שורדי 7 באוקטובר שזכאים לטיפול כוללים שורדים מהיישובים בדרום שנפגעו וגם ממסיבות הנובה, הפסיידאק והמידברן.
"נוהל החרדה" של הביטוח הלאומי בשיתוף משרד הבריאות מקנה למי שעונה לקריטריונים טיפול ממוקד טראומה בהיקף של עד 24 טיפולים. הנוהל נועד למנוע תחלואה נפשית קבועה וממושכת על ידי סדרת טיפולים מיידית, שלא אמורה להחליף את המענים הקבועים המותנים בעמידה בוועדות רפואיות ובקבלת אחוזי נחות. במלחמת 'חרבות ברזל' הזכאות הורחבה ל-36 טיפולים.
שר הבריאות, אוריאל בוסו: "אנחנו מחויבים להמשיך לספק מענה נפשי לכל מי שזקוק לו, ובפרט לאוכלוסיות הרבות שנחשפו באופן ישיר לטבח, במסיבה ברעים וביישובי העוטף. שורדי הנובה הם צעירים שנחשפו למראות מזעזעים, ונמצאים כיום בשלבים שונים של עיבוד הטראומה שעברו. משרד הבריאות פתח בשנה האחרונה מרכזי חוסן ומרפאות ייעודיות, לרבות עבור שורדי המסיבה, בנוסף לתגבור משמעותי של השירותים במערך בריאות הנפש בקופות החולים וצעדים נוספים".
שר העבודה, יואב בן צור: "כדי להבטיח שהסיוע הנפשי יימשך ויינתן למי שזקוק לכך, גם במקרים שאחוזי הנכות לא עוברים את הסף הנדרש, הצלחנו למצוא פתרון בהארכת הטיפולים במרכזי החוסן״.
משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות: "אנחנו מחויבים לספק עבור מי שנחשפו לזוועות ב-7 באוקטובר ונפגעו מהן מענה נפשי ורצף טיפולי עד ליישום המלצות הוועדה הציבורית שעסקה בנושא, זאת לצד חשיבות השמירה על מרכזי החוסן כמענה טיפולי ממוקד".
מ״מ מנכ״ל הביטוח הלאומי, צביקה כהן: "הסיוע של הביטוח הלאומי ליותר מ-67 אלף נפגעי הטרור לא מסתכם רק בעזרה כספית אלא גם במעטפת טיפולית ונפשית של אגפי איבה והשיקום שלנו. אנו שמחים שישנה הסכמה להארכת הטיפולים במרכזי החוסן למי שזקוק לכך״.
מנכ"ל עמותת לב בטוח, עו"ד אפרת אטון: "אנו מברכים את משרד הבריאות והביטוח הלאומי על ההגדלה המבורכת בהיקף הטיפולים שתאפשר לשורדי המסיבות המשך רצף טיפולי, ללא החלפת דמות טיפולית באמצע התהליך למשך עוד כחודשיים.
"עם זאת, אנו מפצירים בממשלה לייצר פתרונות ארוכי טווח שיאפשרו לשורדים לקבל טיפול למשך שנתיים, שיאפשר להם להתמקד בשיקומם ולהמשיך את הטיפול הנפשי המיטיב עימם, מבלי להמשיך ולעסוק כל חודשיים בסוגיית היקף הטיפולים הניתנים להם".