הקרמלין הודיע אמש (שלישי) כי הוא נערך לתגובה, לאחר שאוקראינה שיגרה פעמיים טילי אטקמס מתוצרת ארה"ב אל העורף הרוסי בשלושת הימים האחרונים. מוסקבה אמרה כי שתי התקיפות כוונו לעמדות הגנה אווירית באזור קורסק, וטענה שבשתי הפעמים טיל אחד או שניים הגיעו למטרותיהם, בעוד רובם הופלו.
בתקשורת האוקראינית נטען כי באמצעות טילי האטקמס הצליחו להשמיד מערכת מכ"ם ושני משגרי S-400 רוסיים במחוז קורסק, ובמתקפה נהרגו חמישה קצינים רוסים. בתוך כך, ממשלת בריטניה סיפקה לאחרונה לאוקראינה עוד עשרות טילי שיוט ארוכי טווח מסוג Storm Shadow, כך מסרו מקורות בבריטניה לבלומברג. המשלוחים לא פורסמו בפומבי והתרחשו לפני כמה שבועות. בריטניה אישרה לאחרונה לאוקראינה להשתמש בטילים מסוג זה גם נגד מטרות בעורף הרוסי.
צבא רוסיה מתקדם בכיבוש אוקראינה בקצב המהיר ביותר מאז החודשים הראשונים של המלחמה, כך עולה ממחקר של המכון לחקר המלחמה (ISW). סוכנות רויטרס דיווחה מפי חוקר המכון כי הרוסים כבשו השבוע שטח שגדלו כמחצית משטחה המטרופוליני של לונדון. הצבא הרוסי כבש כמעט 235 קמ"ר באוקראינה במהלך השבוע, שיא לשנת 2024. מניתוחי תצלומים ומפות של מכון המחקר, הכוחות הרוסיים כבשו בנובמבר 600 קמ"ר, ורוסיה שולטת בכ-18% משטח אוקראינה, כולל חצי האי קרים, 80% משטח דונבאס, 70% משטח המחוזות זפוריז'יה וחרסון, ועוד 3% משטח מחוז חארקוב.
בכירים רוסים ומערביים סבורים שהמלחמה התדרדרה בשבועיים האחרונים למצב המסוכן ביותר מאז שפרצה. אלפי חיילים צפון קוריאנים הצטרפו למערכה לצידה של רוסיה, בעוד אוקראינה החלה משגרת מטחי טילים ארוכי טווח שסופקו לה על ידי בריטניה וארצות הברית לעבר העורף הרוסי. מוסקבה, שכמו צפון קוריאה לא אישרה או הכחישה את נוכחות הכוחות, השתמשה בשבוע שעבר בטיל היפרסוני מסוג שלא נעשה בו שימוש עד כה לעולם בשדה הקרב, ושינתה את מדיניות הגרעין שלה כך שתקל על שימוש בנשק גרעיני.
חיילים רוסים פשטו על אוקראינה במהירות בתחילת 2022, לפני שנדחקו חזרה למזרח ולדרום המדינה. קו החזית של 1,000 הק"מ היה סטטי ברובו במשך כשנתיים, כך היה עד ליולי האחרון – אז החלו הרוסים להתקדם בקצב איטי ומדוד בחזית המזרחית. אתמול אוקראינה דיווחה על מתקפת הכטב"מים הגדולה ביותר עד כה שכללה לא פחות מ-188 כטב"מים בלילה אחד. צבא אוקראינה הודיע שהצליח ליירט רק להפיל 76 מתוכם.