
סופת הקור 'קורל' צפויה להכות בישראל מסוף השבוע. חברת החשמל הודיעה אתמול (רביעי) כי החלה בהיערכות נרחבת. החברה תעצור את כלל העבודות הקרובות ותפנה את כוח האדם לתגבור צוותי השטח והכנת הציוד הכבד, כולל במות הרמה וציוד שמאפשר עבירוּת בכבישים קפואים או מושלגים בכבדות.
חברת החשמל החלה לשנע דיזל לגנרטורים ומתקנים כבדים לאזורי גוש עציון, אריאל, צפת וקצרין. באזור ירושלים תפתח החברה מטה חירום בשיתוף עיריית ירושלים. החברה והעירייה מבצעות מראש סריקות לאיתור מפגעים ונטרולם מראש.
"כל משאבי החברה מתועלים למתן מענה מהיר לתקלות ומפגעים ברשת, במטרה להבטיח אספקת חשמל סדירה לתושבי המדינה", הודיעה החברה, והפצירה בתושבים להיעזר גם במענה במוקד השירות 103 שתוגבר במיוחד ובפלטפורמות השירות העצמי בדיגיטל.
החברה ביקשה מהציבור לוודא קיבוע תקין של פריטים שעלולים להיסחף ברוח ולפגוע ברשת החשמל, וממשתמשים במכשירים מצילי חיים להצטייד מראש בסוללות גיבוי ובמקרה חירום להתפנות לבית החולים.
במקרה שמזג האוויר הקיצוני יגרום לקריעת כבלי חשמל, יש לנהוג בזהירות ולפנות מייד לחברת החשמל באמצעות אתר האינטרנט, בווטסאפ (055-7000103), באפליקציה, במוקד השירות (103) או בדף הפייסבוק. ניתן להתעדכן במידע עדכני דרך פורטל התקלות באתר החברה.
רכבת ישראל: אין צפי לשיבושים מיוחדים
גם רכבת ישראל הודיעה כי היא מגבירה את ההכנות. ברכבת ישראל הדגישו כי "תנועת הרכבות צפויה לפעול כסדרה בהתאם ללו"ז המפורסם", וכי במידת הצורך תעדכן החברה על שינויים בלוחות הזמנים באמצעי התקשורת ובערוצי השירות והמידע.
החברה הפצירה באזרחים להקדיש תשומת לב גבוהה מהרגיל להנחיות הבטיחות בשימוש ברכבת, ולהקפיד להגיע בזמן בימים הסוערים.
החברה ביקשה להימנע מריצה על רציפים רטובים, שעלולה לגרום להחלקה ואף לנפילה למסילה, ולנקוט זהירות והתחשבות בקרבת המסילה.
השינויים והקיצורים בשעות הפעילות עקב פרויקט חשמול המסילות שהחל בדצמבר עדיין בתוקף, ומומלץ להתעדכן ולוודא את השינויים בשעות.


