
איש העסקים הישראלי גיל בירגר אמר הבוקר (רביעי) בתוכנית הרדיו 'הבוקר הזה' בכאן רשת ב' שהוא העביר כספים מהלוביסט האמריקני ג'יי פוטליק, שנשכר בין היתר בידי ממשלת קטאר, לדוברו הצבאי של רה"מ נתניהו דאז אלי פלדשטיין. זאת לאחר דיווח אתמול בחדשות 13 על מעורבותו של בירגר בפרשה. לדברי בירגר הכסף הועבר דרכו בניסיון לצמצם תשלומי מס.
עורכי דינו של פלדשטיין עודד סבוראי וסיון האוזמן טענו שלמרשם לא היה כל קשר לקטאר. לטענתם, הכספים שפלדשטיין קיבל מבירגר היו עבור שירותי אסטרטגיה ותקשורת שפלדשטיין נתן ללשכת ראש הממשלה, והועברו אליו כ"פתרון זמני" של "גורמים בלשכת ראש הממשלה".
דיווחים שונים מקשרים את פלדשטיין לפרשה המכונה 'קטארגייט', לצד החשדות שהופנו נגדו עוד קודם בפרשת הדלפת המסמכים החסויים ל'בילד' הגרמני. בשב"כ החלו לפני מספר שבועות בחקירת הפרשה, שעוסקת בקשרים כלכליים לכאורה בין יועצים בלשכת ראש הממשלה נתניהו לבין קטאר, ועל החקירה הוטל צו איסור פרסום. ראש הממשלה נתניהו טען אתמול שהשב"כ בחר לחקור את הפרשה רק בשל הכוונה להדיח את ראש הארגון רונן בר.
מלבד פלדשטיין, חשודים בפרשה גם יועצי ומקורבי ראש הממשלה יונתן אוריך ושרוליק איינהורן בנו קמפיין להלבנת שמה של קטאר בעולם, לקראת מונדיאל 2022. התייחסות עורכי הדין של פלדשטיין ל"גורמים בלשכת רה"מ" פורשה בחלק מכלי התקשורת כמתייחסת לאוריך. עו"ד עמית חדד ונועה מילשטיין, שמייצגים את אוריך, טענו ש"לאוריך אין שום מושג מי זה גיל בריגר – הוא לא שוחח איתו או פגש אותו מעולם".
בלשכת ראש הממשלה הכחישו את הטענה שתשלומים הועברו באופן עקיף. "עוד פייק ניוז שלא היה ולא נברא. לפי דיווח, ראש אגף החקירות בממשלה במשטרה הבהיר ליועמ״שית: 'אני לא מבין מה העבירה הנחקרת (בעניין קטר). התיק הזה לא מתקדם'. הפייק החדש הוא ניסיון נואש להמציא הצדקה מצוצה מהאצבע לעבירה שלא מתקיימת. לשכת ראש הממשלה לא 'מסדרת' תשלומים לאיש, כל תשלום במשרד ממשלתי מתבצע בהתאם להוראות החוק ובאמצעות הגורמים המוסמכים בלבד".
לקטאר היה תפקיד מרכזי בתיווך העסקה האחרונה לשחרור חטופים, וראש ממשלת קטאר עצמו, מוחמד אל-ת'אני, היה זה שהציג את ההסכם בפני העולם. כוחה של קטאר הולך וגדל בשנים האחרונות גם מול המערב, למרות תמיכתה בחמאס. "קטאר מממנת את החמאס ואת חיזבאללה, וממשלת ישראל מחבקת אותה ומתחנפת אליה כמתווכת", אמר ל'דבר' מייסד מכון 'ממרי' לחקר תקשורת המזרח התיכון יגאל כרמון, בראיון שנערך בנובמבר 2023. "בעשור האחרון הם מימנו את חמאס במיליארד וחצי דולרים בערוצים גלויים, באישור ממשלת ישראל ובמי יודע כמה בערוצים אחרים. הקטארים נתנו את רשת אל-ג'זירה לחמאס, היא משדרת את מסרי חמאס ומוסרת לחמאס מידע צבאי מהשטח, כולל דיווח על ריכוזי צה"ל".

