
ארגון המורים עתר הבוקר (שלישי) לבג"ץ בטענה לאפליה בקיצוץ שכר המורים, שבו הוחרגו מוסדות המתוקצבים בעד 40% מתקציבם, שרובם חרדיים. "אם הממשלה משחררת ציבור גדול מהצורך להשתתף במאמץ הכללי, כנראה שאין צורך בכך ואז אין שום סיבה לחייב רק חלק מהמורים בתרומה משכרם", אמר יו"ר ארגון המורים, רן ארז.
בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד סיגל פעיל, מבקש ארגון המורים מהמדינה לנמק בפני בג"ץ מדוע לא תבוטל ההחלטה לקצץ בשכר המורים, ולחלופין – מדוע לא תבוטל ההחרגה של עובדי ההוראה המועסקים במוסדות הפטור. "אנחנו ניאבק בזה עד חורמה, ומקווים ומצפים שבג"ץ ימנע את העוולה אותה מתכננת הממשלה בפגיעה בסקטור המורים והשכירים בסקטור הציבורי", הוסיף ארז.
לאור העובדה שדיוני התקציב מתנהלים בשעה זו בכנסת, ביקש ארגון המורים מבג"ץ להוציא צו על תנאי המורה למדינה שלא לקדם את הצעת החוק לקיצוץ בשכר עד להכרעה בעתירה. בארגון המורים ציינו כי ההחרגה של מוסדות הפטור מהקיצוץ התקבלה כמחטף "בדקה ה-90" וללא כל דיון מקדים לכך, בדיון שהתקיים בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת ב-17 במרץ.
"בעת בה מתבקשת הוועדה להחליט על קיצוץ רוחבי בדרך של פגיעה בשכרם של עובדי המגזר הציבורי כולו ללא יוצא מהכלל – רופאים, עובדים סוציאליים ומורים – ברגע האחרון יו"ר ועדת העבודה והרווחה ח"כ ישראל אייכלר מטעם מפלגת יהדות התורה דרש שינוי בהצעה, תוך שהוא מסמן את המטרה הברורה של השינוי בהצעת החוק – הגנה על ציבור בוחריו (הציבור החרדי) ובידול אלו מכל העובדים במגזר הציבורי שהמדינה מבקשת לשלוח יד לכיסם כחלק מהמאמץ לשיקום הכלכלי הדרוש מהמלחמה. יו"ר הוועדה דרש כתנאי להסכמה להעברת הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית לבדל את ציבור בוחריו מאותו קיצוץ", נכתב בעתירה.

כתב העתירה הדגיש כי עובדי ההוראה בישראל מתמודדים מאז פרוץ המלחמה עם אתגרים גדולים, בהם שירות מילואים שלהם או של בני זוגם לאורך עשרות ומאות ימים, עבודה עם ילדים מפונים וילדים שמשפחתם נפגעה במלחמה וב-7 באוקטובר, התמודדות עם פציעות בגוף ובנפש שלהם ושל בני משפחתם – ובתוך כל זאת הם ממשיכים לקיים את מערכת החינוך. "הותרת החלטה פוגענית, מפלה ובלתי סבירה, שלפיה אם הקיצוץ בשכר עובדי ציבור הוא נחוץ ונותר על כנו, כאשר מבין אלו מוחרגים רק המורים בחינוך החרדי, לא רק מכשירה התנהלות והתנהגות מפלה של המדינה, אלא שהיא גורמת להפליה דה-פקטו ויצירת מערכת חינוך שבה השווים הם שונים".