
חניכי וחניכות הנוער העובד והלומד עלו לאנדרטת האריה השואג בתל חי בסוף השבוע האחרון: חזרתה של מסורת שנתית של כ-100 שנה, שנקטעה בשנה שעברה בשל הלחימה בצפון.
תנועת הנוער העובד והלומד ציינה השנה 100 שנים לפעילותה. המסורת החינוכית של העלייה לתל חי, שהחלה עוד ב-1925, מציינת את שמונת מגני תל חי שנפלו בקרב על היישוב בשנת 1920, בהם יוסף טרומפלדור.
המעמד החינוכי השנה ציין את גבורת מגני תל חי, ואת הרעיונות שלפיהם חיו ושעליהם ביקשו להגן, כמו קבוצה חקלאית-שיתופית יהודית, שוויון מגדרי, ויהודי חדש שאינו עוד נרדף אלא שותף פעיל בבניית מולדתו. ברוב השנים המעמד התקיים סביב י"א באדר, יום הנצחה שבו נערך במשך השנים הטקס הממלכתי לזכר מגיני תל חי.

האירוע כלל גם את טקס "אות תל חי" שבו הוענקו 8 אותות כבוד לאנשים ש"תרמו תרומה יוצאת דופן לתקומת ופיתוח הצפון", בהם חברי התנועה.
האות הוענק לניר רבינו וניר פלאוט מצוות ההדרכה של קיבוץ כפר גלעדי, שהובילו את פעילות התנועה בזמן הפינוי במלונות; לשני רוסו ממחלקת הנוער של המועצה האזורית גליל עליון ולראש מחלקת הנוער, אביעד דינור; למנהל המתנ”ס בקריית שמונה אלעד קוז'יקרו; למנהלת מחלקת הנוער בקריית שמונה ליאת אביטן; למושיק גבעתי על תרומתו בתחום הפיזי, החברתי והתרבותי בקיבוץ ראש הנקרה; לדורון כהן המובילה את פעילות הצעירים בתנועת 'מצפינים'; לאורי דימנד מקיבוץ הגושרים, שנכדו ניר פופקו נהרג ב-2024 מפגיעת טיל ליד פתח ביתו, ושהיה שותף להקמת מצפה לזכרו; ולנציגי הקומונרים בשנת השירות מהשנה ומהשנה שעברה, עומר אמיגה, רעות כובש ואיתי רוזנטל, שהדריכו בקהילות המפונות במועצה האזורית גליל עליון וכעת חזרו עם הנוער ליישוביהם.