
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי לנוער בירושלים כתב אישום נגד שני קטינים כבני 16, בגין תקיפה ממניע גזעני והצתה במהלך חגיגות יום ירושלים. הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרם של השניים עד תום ההליכים.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו״ד סתיו שפירא מפרקליטות מחוז ירושלים, הנאשמים, יחד עם נערים נוספים, הגיעו לרחוב הגיא בעיר העתיקה לביתו של המתלונן, ערבי המתגורר במקום, התקרבו אליו תוך קריאות "ערבי מסריח" ו"מוות לערבים", וטיפסו על דלת חצר ביתו.
אחד הנאשמים שבר חלון באמצעות מקל עץ, בעוד השני הדליק סמרטוט שנלקח מאזור חדר הכביסה של המתלונן וזרק אותו לעבר פתח ביתו – כך לפי כתב האישום. בהמשך נופף במקל לעבר המתלונן, דחף אותו וגרם לו לשריטה בידו. במקביל יודו אבנים לעבר הבית. כתוצאה מהאירוע נגרם נזק רב לבית, כולל חלון מנופץ, קיר מפויח, נזק לכבלי חשמל, וכן נגרמה חבלה גופנית קלה למתלונן.
מדי שנה נערך ביום ירושלים 'מצעד הדגלים', שיוצא ממרכז העיר דרך העיר העתיקה ועד הכותל. בשנים האחרונות בולטת בקרב חלק מהצועדים תופעות של אלימות לאומנית כמו התנכלות לעוברי אורח פלסטינים, קריאות נאצה והשחתת רכוש. השנה התרחשו בשער שכם עימותים בין יהודים לערבים, ונשמעו קריאות לאומניות כמו "מוות לערבים" ו"שישרף לכם הכפר". כמו כן, השליכו יהודים בקבוקי מים לעבר ערבים.
תיעודים ברשתות הראו כי על כספומטים בעיר העתיקה נתלו קרטונים שעליהם נכתב "שייך ליהודי", "בעלות יהודי" ו"נא לא להזיק". קבוצת פעילים הגיעו מ'עומדים ביחד' כדי להוות חומה אנושית ולמנוע תקיפות של ערבים בידי יהודים, והפעיל נתי הנדרי צולם בסרטון ויראלי כשהוא מגן על נער ערבי בגופו.
הארגון הירושלמי 'שומרות ושומרים על הבית המשותף' פנה לקראת המצעד השנה למנהלי רשתות החינוך הדתיות ולתנועות הנוער הדתיות בדרישה למנוע התנהגות אלימה במצעד של תלמידיהם וחניכיהם על ידי הכנתם מראש. לדברי אייל גור ממובילי הארגון, "בשנים האחרונות אנו עדים לכך שמצעד הדגלים הפך גם לזירה של מתיחות, קולות קיצוניים ואף גילויי אלימות כלפי תושבים מוסלמים, נוצרים וארמנים ברובעי העיר העתיקה. תופעות אלו גורמות לחילול השם ופוגעות במרקם החיים העדין של ירושלים". יותר משלושים מנהלי בתי ספר אף דרשו ממשרד החינוך לאסור על מוסדות חינוך ותנועות נוער להשתתף במצעד.