דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ב בסיון תשפ"ו 07.06.26
21.6°תל אביב
  • 17.0°ירושלים
  • 21.6°תל אביב
  • 19.9°חיפה
  • 20.9°אשדוד
  • 18.9°באר שבע
  • 26.6°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.1°צפת
  • 20.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
כלכלה

פעילים חברתיים חוששים: מתווה האוצר לא נותן מענה לעובדים רבים

הפורום למאבק בעוני שלח לשרים מכתב לקראת משכורות יוני, מחשש שעובדים רבים, בהם עובדים בחל"ת ועובדים שעתיים, יקבלו משכורות חלקיות בלבד

תלוש שכר (צילום אילוסטרציה: shutterstock)
תלוש שכר (צילום אילוסטרציה: shutterstock)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

משכורות יוני ישולמו בימים הקרובים, והפורום למאבק בעוני פנה היום (ראשון) לממשלה מחשש שעובדים רבים לא יקבלו משכורת מלאה. לדברי הפורום, מתווה ההטבות למעסיקים שמוביל האוצר אינו מכסה כל הוצאות העובדים, וחמור מכך, תשלום הפיצוי לעסק אינו מותנה בהוכחה ששולם מלוא השכר לעובדים, לרבות עובדים שעתיים.

הפורום מציע לדרוש מהמעסיק להוכיח כי העובדים המשתכרים עד השכר הממוצע במשק קיבלו שכר מהמעסיק, ורק אחר כך להעביר לו תשלומי ביטוח לאומי. בפורום הוסיפו כי התוכנית למשק מבוססת על הוצאת עובדים לחל"ת, והם יקבלו 70% רק ממשכורתם.

לדברי הפורום, לעובדים שעתיים, שהמעסיק פשוט לא זימנם לעבודה, חייב להיות פיצוי, שכן אלו העובדים החלשים ביותר במשק. הורים לילדים שנאלצו לקחת חופשה וניצלו את הימים הצבורים יידרשו לקחת חופשה לטיפול בילדיהם בקיץ על חשבונם.

בפורום קראו להסדרת התשלום גם לעובדים חיוניים, וקראו להנחות כי עובד חיוני שעבד, אולם מפאת אזעקה או מחסור בתחבורה ציבורית איחר, לא יופחתו שעות מעבודתו ויקבל תשלום מלא כאילו הגיע בזמן. עובדים חיוניים שעבדו קודם בחצי משרה ובמלחמה נדרשו לעבוד משרה מלאה, יש לפצותם בגין השעות מעבר למשרתם כשעות נוספות.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!