דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.7°תל אביב
  • 19.5°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.8°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 35.8°אילת
  • 23.4°טבריה
  • 22.1°צפת
  • 23.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

השביתה בבנק הפועלים תיפסק, ההנהלה תשב למו"מ עם העובדים על הקיצוצים

לאחר הקפאת תוכנית הקיצוצים הודיע ועד העובדים כי פעילות הבנק תשוב לשגרה מלאה | יו"ר ארגון העובדים, רוני גרפונקל: "בזכות העמידה האיתנה של העובדות והעובדים הצלחנו להביא להשהיה של מהלך חד צדדי שפגע בכולנו"

כספומט של בנק הפועלים (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
כספומט של בנק הפועלים (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

בעקבות הצעדים הארגוניים שנקטו עובדי בנק הפועלים, החליטה ההנהלה להקפיא את צעדי ההתייעלות לצורך קיום משא ומתן עד ה-15 בנובמבר.

לאחר הקפאת תוכנית הקיצוצים הודיע ועד העובדים כי פעילות הבנק תשוב לשגרה מלאה, והשביתות והעיצומים שננקטו בתקופה האחרונה ייעצרו בשלב זה. סכסוך העבודה, הדגישו בוועד, נותר בתוקפו. במידה והמשא ומתן ייקלע למבוי סתום, לא יהסס לחדש את הצעדים הארגוניים החוקיים העומדים לרשותו.

הפגנת עובדי בנק הפועלים מול הבורסה לניירות ערך בתל אביב (צילום: ארגון עובדי בנק הפועלים)
הפגנת עובדי בנק הפועלים מול הבורסה לניירות ערך בתל אביב (צילום: ארגון עובדי בנק הפועלים)

יו"ר ארגון עובדי בנק הפועלים, רוני גרפונקל: "בזכות העמידה האיתנה של העובדות והעובדים הצלחנו להביא להשהיה של מהלך חד צדדי שפגע בכולנו. אנו ממשיכים כעת במשא ומתן מתוך מחויבות אמיתית לשמירה על זכויות העובדים ועל עתידו של הבנק".

במסגרת התוכנית שהוקפאה בשלב זה, ביקשה הנהלת הבנק לבטל כ-770 תקנים באמצעות אי איוש, איחוד משרות וניוד כפוי של מאות עובדים. ביום שני שבתו כלל עובדי הבנק החל מהשעה 13:00 ובימים שלישי ורביעי ננקטו שביתות אזוריות בבנק וכן הושבתו חלק מיחידותיו הארציות. עובדי הבנק מחו על התוכנית שלטענתם צפויה הייתה לפגוע בשכרם ובאופק הקידום שלהם, להגביר את העומסים בהם הם עובדים ולפגוע בשירות שמקבלים לקוחות הבנק.

העובדים הדגישו כי תוכנית הקיצוצים נולדה דווקא לאחר שהבנק הציג רווחי עתק של כ-9 מיליארד שקלים ב-2024, וצפוי לרשום רווחים גבוהים אף יותר ב-2025.

מהנהלת בנק הפועלים נמסר: "הנהלת הבנק התכוונה לנכות משכרם של העובדים ששבתו עד אלפי שקלים לעובד במשכורת הקרובה. ההנהלה והוועד הגיעו לסיכום על הפסקת העיצומים והקפאת הפחתות השכר עד ליום ה-15 בנובמבר לצורך מיצוי המשא ומתן".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!