דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

מאות צעירים בערערה הפגינו נגד גל הרציחות: "אם אין ביטחון בבית הספר, היכן נמצא ביטחון?"

לאחר רצח שני בני נוער בתוך שש שעות בלבד, התכנסו מאות צעירים, פעילים חברתיים ובני משפחה בצומת ערערה במחאה נגד האלימות הגואה במגזר הערבי | ראש המועצה: "נפעל להחזיר את תחושת הביטחון ולומר בקול ברור – די לאלימות"

בני נוער מפגינים בערערה נגד האלימות בחברה הערבית (צילום: אג'יק מכון הנגב)
בני נוער מפגינים בערערה נגד האלימות בחברה הערבית (צילום: אג'יק מכון הנגב)
יניב שרון
יניב שרון
עורך וכתב החברה הערבית
צרו קשר עם המערכת:

מאות בני נוער ופעילים חברתיים התכנסו ביום רביעי בצומת ערערה להפגנה נגד האלימות הגואה ברחוב הערבי, תחת הכותרת "מי הבא בתור?". ההפגנה התקיימה יומיים לאחר שני מקרי רצח שאירעו בהפרש של שש שעות בלבד – רצח מוחמד חוסין מראזקה, תלמיד בן 17 מכפר קרע שנדקר ליד בית ספרו, ורצח קאסם עאסלה, צעיר בן 18 מעראבה שנורה למוות בדרכו לעבודה עם אביו.

במהלך ההפגנה נשאו חבריו של מראזקה ארון על כתפיהם, ובני הנוער קראו לשים קץ לגל הרציחות, להזנחה ולתחושת חוסר הביטחון המעמיקה בקהילה. המשתתפים נשאו שלטים שעליהם נכתבו סיסמאות כמו: "ההשלמה עם הפשע היא פשע גדול יותר", "אין עתיד לדור שפוחד", ו"אם אין ביטחון בבית הספר, היכן נמצא ביטחון?". רבים מהם דיברו על הפחד לצאת מהבית, על הייאוש מהמצב, ועל הצורך בהתערבות ממשלתית אמיתית – באכיפה, בהרתעה ובהשקעה בצעירים.

ראש המועצה ערערה, ד"ר נזאר אבו עקל, אמר: "זה מקרה טרגי וקשה מאוד. מדובר בנער שנדקר על ידי נער אחר בתוך בית הספר – שניהם תושבי כפר קרע, יישוב סמוך לערערה עם בני משפחה כאן. האירוע זעזע את כל הקהילה ויצר תחושת חוסר ביטחון בקרב התלמידים. אנחנו חייבים להחזיר להם את תחושת הביטחון ולומר בקול ברור: די לאלימות. נפעל לתגבור השמירה בבתי הספר, כמו התקנת מגנומטרים למניעת הכנסת חפצים חדים. במקביל, חשוב להשקיע בחינוך לערכים – בשיחות על סובלנות, כיבוד הזולת ופתרון סכסוכים בדרכי שלום. אנחנו לא מסתפקים בצער על האובדן, אלא מחויבים למנוע את המקרה הבא. החיים יקרים, וצריך לחנך לשמור עליהם. כבר התקיימו פגישות עם משרד החינוך ופעילויות עם תלמידים בנושא סבלנות וערך החיים".

מפגינים בערערה נגד האלימות בחברה הערבית (צילום: אג'יק מכון הנגב)
מפגינים בערערה נגד האלימות בחברה הערבית (צילום: אג'יק מכון הנגב)

סלימאן אלעמור, מנכ"ל שותף באג'יק, אמר: "אלימות של נוער וצעירים אינה גזירת גורל, אלא תוצאה של הזנחה מתמשכת. כשנערים נרצחים ליד בתי ספר או בדרך לעבודה, אסור להתייחס לזה כאל עוד מקרה. המדינה חייבת לקחת אחריות וליצור תקווה באמצעות השקעה אמיתית בצעירים. זו לא רק בעיה של החברה הערבית – זו בעיה של כולנו כחברה ישראלית".

אילן עמית. "צעירים רוצים ביטחון, יציבות ועתיד" (צילום: דוברות אג'יק)
אילן עמית. "צעירים רוצים ביטחון, יציבות ועתיד" (צילום: דוברות אג'יק)

אילן עמית, מנכ"ל שותף באג'יק – מכון הנגב, הוסיף: "המסר שעלה מהשטח היום ברור. צעירים רוצים ביטחון, יציבות ועתיד. האחריות של המדינה היא לבנות תשתיות חברתיות וחינוכיות שיתנו להם אופק ותקווה אמיתית".

מתנועת "עומדים יחד" נמסר: "הרצח המזעזע הזה משקף את עומק משבר האלימות והפשיעה בחברה הערבית, עליו נושאים המשטרה והמדינה אחריות עיקרית להחרפתו. יש צורך במהלך רחב ומשותף של כל המסגרות החברתיות, החינוכיות והפוליטיות".

ביום שלישי האחרון, בדיון בוועדה לזכויות הילד בכנסת, עלה הקושי של המערכות השונות לתת מענה רגשי וטיפולי למצוקת הנוער לנוכח האלימות הגואה. על פי נתוני "יוזמות אברהם", 217 אזרחים ערבים נרצחו מאז תחילת שנת 2025, בהם ארבעה מתחת לגיל 18 – נתון שממחיש את תחושת אובדן השליטה והפחד הגובר בקרב תושבי החברה הערבית.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!