דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
משפט ופלילים

לוין לבג"ץ: בטלו את הצו שמעכב את מינוי בן חמו לליווי חקירת הפצ"רית

שר המשפטים דורש לבטל את הצו שמקפיא את מינוי השופט בדימוס בן חמו | בג"ץ טוען שיש לשמר את המצב הקיים עד לדיון נוסף | לשכת עורכי הדין תוקפת את המינוי וטוענת כי נעשה משיקולים זרים

שר המשפטים יריב לוין (מימין) והשופט בדימוס יוסף בן-חמו (צילום: אבשלום ששוני/ פלאש 90, אתר הרשות השופטת)
שר המשפטים יריב לוין (מימין) והשופט בדימוס יוסף בן-חמו (צילום: אבשלום ששוני/ פלאש 90, אתר הרשות השופטת)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

שר המשפטים יריב לוין פנה הבוקר (ראשון) לבג"ץ בדרישה לבטל את הצו הארעי שניתן בשבוע שעבר, ועיכב את כניסתו לתפקיד של השופט בדימוס יוסף בן חמו כמלווה חקירת הפרקליטה הצבאית הראשית לשעבר יפעת תומר־ירושלמי. את הצו הוציא נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, תוך שציין כי מטרתו היא "לשמר את המצב הקיים".

לוין תקף בחריפות את המהלך. בעתירתו כתב כי "אותם גורמים ממש אשר נפסלו על ידי בית המשפט העליון מלפקח על החקירה נוכחו מעורבותם בפרשה, עושים דין לעצמם, מתעלמים מניגוד העניינים בו הם מצויים, ועותרים על מנת לשלול את סמכות השר". הוא הוסיף כי "עיכוב המינוי איננו משמר את המצב הקיים, אלא מוביל לפגיעה חמורה בחקירת פרשה חסרת תקדים".

לטענת לוין, משמעותו המעשית של הצו היא שהסמכות לליווי החקירה עודנה בידי נציב תלונות הציבור על השופטים, אשר קולה, אף שבית המשפט קבע בפסק הדין הקודם כי אינו יכול לפקח על החקירה בשל ניגוד עניינים. לוין טען כי הצו "גורם לפגיעה אנושה שעלולה להיות בלתי הפיכה בקידום החקירה, וכן לשיבושה".

העתירה של לוין הוגשה בתגובה לצו שהוציא עמית "על רקע ההתפתחויות שפורטו בגוף הבקשה בכותרת, מבלי להביע עמדה לגופן של טענות המבקשת ומטעמי שימור המצב הקיים". החלטת בג"ץ דחתה את התחלת הליווי של בן חמו לפחות בארבעה ימים, וסביר להניח שיותר.

בכתב המינוי הרשמי שהוציא לוין בשבוע שעבר צוין כי בן חמו יטפל בפרשת "הדלפת הסרטון מבסיס שדה תימן" וב"עבירות השיבוש והפגיעה בהליכים המשפטיים והחקירתיים השונים". המינוי נקבע "עד שתוסר המניעה של היועצת המשפטית לממשלה לעסוק בעניין". בשלב זה, המניעה חלה רק על שלב החקירה.

לשכת עורכי הדין הגישה גם היא עתירה נגד המינוי, וטענה כי הוא נעשה משיקולים זרים וכי מטרתו להוביל להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. בעתירה צוטטו דבריו של ח"כ משה סעדה, שאמר בשבוע שעבר: "יש לי כמה שמות שאין לי ספק שברגע שייכנסו לתפקיד יחקרו את היועמ"שית, וההשלכה של זה – היא חייבת להיות מודחת".

הלשכה טענה עוד כי בן חמו אינו עומד באמות המידה שנקבעו בפסק הדין, בין היתר בשל זיקה פוליטית בעבר, לאחר שנבחן בעבר כמועמד של הליכוד לראשות עיריית טבריה וכיהן במועצת העיר מטעם המפד"ל. במקביל, גם פרקליטות המדינה וארגון "משמר הדמוקרטיה" הגישו עתירות המבקשות לקיים דיון נוסף בהרכב מורחב. לוין מצדו מבקש לדחות את העתירות בטענה כי הוגשו "ללא סמכות על ידי גורם המצוי בניגוד עניינים חריף".

היועמ"שית בהרב-מיארה צפויה להגיש את תגובתה עד מחר. רק לאחר מכן יקבע הנשיא עמית האם יתקיים דיון נוסף והאם עיכוב המינוי יישאר על כנו.

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!