דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
כלכלה

סמוטריץ': מענק חודשי של עד 2,500 שקל לתושבי קריית שמונה לקניות בעיר

שר האוצר הודיע גם על הקמת מינהלת ייעודית, תקצוב הפיכתה של מכללת תל-חי לאוניברסיטה וסיוע בצרכים השוטפים של העיר | ראש העיר אביחי שטרן: "הדרך עוד ארוכה, אבל נעשה הכול כדי שקריית שמונה תפרח בשטח, ולא רק על הנייר"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)
יובל לקח
יובל לקח
כתב כלכלה
צרו קשר עם המערכת:

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הכריז היום (חמישי) על מענק של עד 2,500 שקלים בחודש, שיינתן לסטודנטים ומשפחות בקריית שמונה למימוש בעסקים המקומיים.

בדיון של הנהלת משרד האוצר בקרית שמונה, שבו השתתף גם ראש העיר אביחי שטרן, הודיע סמוטריץ' על גיבוש תוכנית ייעודית לקריית שמונה. במסגרת התוכנית, תושבי העיר וסטודנטים שגרים בה יקבלו כרטיס אשראי ייחודי שבו מענק חודשי של 2,500-1,000 שקלים שאותו ניתן לממש בעסקים בקריית שמונה בלבד. בנוסף, מילואימניקים יקבלו סבסוד לרכישות בעיר.

ראש עיריית קריית שמונה, אביחי שטרן. מבקר חריף של הממשלה (צילום: מיכאל גלעדי/ פלאש90)
ראש עיריית קריית שמונה, אביחי שטרן. מבקר חריף של הממשלה (צילום: מיכאל גלעדי/ פלאש90)

עוד הכריז שר האוצר על הקמת מינהלת ייעודית לקריית שמונה, תקצוב הפיכתה של מכללת תל-חי לאוניברסיטה וסיוע בצרכים השוטפים של העיר "מתוך מטרה לשפר את השירותים שניתנים לתושבים, ושורה של תוכניות ותמריצים לעידוד צמיחה דמוגרפית ומעבר תושבים לעיר בצורה משמעותית".

נתונים מטרידים

הודעת משרד האוצר מגיעה לאחר שבימים האחרונים נחשפו נתונים מטרידים על מצבה הכלכלי והתעסוקתי של העיר. בחודש שעבר מאות מתושבי העיר הפגינו וחסמו צומת מרכזית בעיר בקריאה לממשלה לקחת אחריות על מצבה של קריית שמונה. שטרן, מבקר חריף של הממשלה, לא נפגש עם שר החינוך יואב קיש שביקר בעיר ב-1 בספטמבר.

סמוטריץ': ״בקריית שמונה תיבחן מדינת ישראל. המצב הביטחוני כאן טוב לאין ערוך ממה שהיה לפני שבעה באוקטובר. הניצחון האמיתי הוא לראות כאן חבל ארץ פורח. זו משימה לאומית ואנחנו מחויבים לה".

שטרן: “הדגשנו את הצורך במענה מידי לצד פתרונות רחבים שיחזקו את העיר, את התושבים ואת העסקים. הדרך עוד ארוכה, אבל נעשה הכול כדי שקריית שמונה תפרח בשטח, ולא רק על הנייר".

מנכ״ל משרד האוצר, אילן רום: "משרד האוצר מחויב לליווי צמוד של קריית שמונה בטווח הקצר והארוך. הצעדים שאושרו נועדו לתת מענה אמיתי לצרכים שעלו מהשטח, לחזק את הכלכלה המקומית ולסייע לתושבים בהתמודדות עם השלכות המלחמה, תוך בניית תשתית לצמיחה עתידית".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!