
כ-30 חברים בארגון 'תג מאיר' ביקרו השבוע בכפר תראבין א-צאנע, שהיה נתון עד לא מזמן לכתר משטרתי במסגרת מבצע 'סדר חדש'. "היום חזרנו לעשות חוויה מתקנת לתושבי תראבין ובעיקר לילדים" מספר גדי גבריהו, יו"ר 'תג מאיר', ארגון ישראלי שהוקם בדצמבר 2011 במטרה "להשמיע קול של סובלנות, כבוד הדדי ומאור פנים כלפי שכנים, זרים וגרים בתוכנו". "היישוב הזה היה שבועיים בעוצר, שום יישוב יהודי במדינת ישראל לא היה שבועיים בעוצר. גם אם אנשים סרחו, פשעו, אין שום סיבה לעשות ענישה קולקטיבית".
המשלחת עברה מבית לבית, חילקה פרחים ושוחחה עם נציגי היישוב. הילדים קיבלו ממתקים. "זה הדבר הכי חשוב", אומר גבריהו. "הם צריכים לדעת שלא כל תושבי מדינת ישראל שונאים אותם". המשטרה חסמה את הכניסות לכפר בתחילת החודש ופשטה על הכפר במשך ימים, בעקבות גניבות ומעשי השחתה של תושבים מהכפר.
לדבריו, חברי הארגון פגשו בכפר תחושות של תסכול ומרירות: "זה היה יישוב הדגל, ראש הממשלה נתניהו הגיע לכאן בבחירות האחרונות. הם קראו לו 'אבו יאיר'. 60% מתושבי תראבין הצביעו לליכוד. הם מרגישים נבגדים".
גבריהו גם מספר כי ההשפעה של הריגתו של מוחמד חוסיין תראבין במהלך מבצע של המשטרה למעצר חשודים באירועי תג מחיר, עדיין ניכר בכפר. "השחירו את פני היישוב. אין פה כמעט פשיעה כמו שפוגשים במקומות אחרים", הוא מדגיש. "זו קהילה של 3,000 איש, ביניהם אנשי צבא ורופאים. גם אם יש פושעים, לא צריך להאשים קהילה שלמה. עשו דה-לגיטימציה ודה הומניזציה ליישוב שלם".
מה ניתן לעשות כדי לתקן, כדי לאסוף את השברים?
"להיפגש איתם. צריך הרבה מפגשים, הרבה שיחה. צריך לשמוע אותם את השכנים שלהם. יש הרבה דעות קדומות אחד על השני, הגזענות מרקיעה שחקים. צריך להיפגש, לעזור להם, לקרב ולחבק אותם".


