
חידוש העימות הצבאי הישיר בין איראן לישראל, לצד נתוני תעסוקה חזקים בארצות הברית, מובילים לתנודות דרמטיות בשוק המט"ח המקומי והעולמי. הדולר האמריקאי מזנק הבוקר (ראשון) ונסחר סביב רמות של 2.96 עד 2.975 שקלים, עלייה חדה לעומת השער היציג של 2.908 שקלים שנקבע ביום שישי האחרון.
מדובר בזינוק של כ-16 אגורות מאז סוף חודש מאי, לאחר שמוקדם יותר נסחר בפחות מ-2.80 שקלים. האירו מתחזק אף הוא ונסחר בין 3.387 ל-3.41 שקלים, לאחר שבשפל של ה-24 במאי נסחר סביב 3.16 שקלים בלבד. במקביל, מחירי הנפט בעולם רושמים עלייה של 4%, כאשר חבית מסוג ברנט נסחרת ב-97.07 דולר וחבית מסוג WTI ב-94.11 דולר.
היחלשות השקל מתרחשת על רקע חשיפה דרמטית של בנק ישראל, שהודה כי התערב בחודש שעבר בשוק המט"ח – לראשונה מאז ימי מגפת הקורונה – כשרכש 801 מיליון דולר. גורם בכיר בבנק הסביר ל-ynet כי ההתערבות נבעה מ"פעילות לא סדירה בשוק מטבע החוץ", ולא מתוך כוונה ישירה להשפיע על שער החליפין.
בזירה הגלובלית, הדולר שומר על יציבות של 100.047 נקודות מול סל המטבעות המובילים, ונסחר סמוך לשיא של חודשיים. מגמה זו נתמכת בדו"ח תעסוקה אמריקאי חזק מהצפוי, שהצביע על תוספת של 172,000 משרות מחוץ למגזר החקלאי בחודש שעבר. מול הדולר החזק, האירו ירד לשפל של חודשיים (1.1507 דולר) והליש"ט נגעה בשפל של שלושה שבועות (1.33165 דולר).


