
מליאת הכנסת אישרה הלילה (שלישי) את החלטת ועדת החוקה, חוק ומשפט לפצל את הצעת חוק היועץ המשפטי לממשלה והתובע הכללי (מינוי, כהונה, תפקידים וסמכויות), התשפ"ו-2026, שהוגשה על ידי חברי הכנסת חנוך מילביצקי, יצחק קרויזר וקבוצת חברי כנסת. בהחלטה תמכו 59 חברי כנסת, 45 התנגדו.
מליאת הכנסת אישרה את פיצול הצעת חוק היועץ המשפטי לממשלה והתובע הכללי@rothmar https://t.co/0CRL89Xc9U pic.twitter.com/4HGEbrEbuS
— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) July 6, 2026
על פי הצעת החוק, יפוצלו התפקידים והסמכויות של היועץ המשפטי לממשלה לשני בעלי תפקידים – יועץ משפטי לממשלה ותובע כללי; התובע הכללי יהיה בעל הסמכויות בתחום המשפט הפלילי ויעמוד בראש התביעה הכללית, והיועץ המשפטי לממשלה יהיה בעל יתר הסמכויות המשפטיות, ויעמוד בראש מערך הייעוץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה שאינה עוסקת בתחום הפלילי.
פיצול הצעת החוק הוא הליך פרלמנטרי שמאפשר להפריד את הצעת החוק לכמה חלקים, כך שכל אחד מהם ימשיך את הליך החקיקה באופן עצמאי. המהלך צפוי לאפשר לקואליציה לקדם בנפרד את הסעיפים השונים שנוגעים למבנה מוסד היועץ המשפטי לממשלה ולסמכויות התובע הכללי.
