אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 16.09.2026 | 15:27
ב'רויטרס' דיווחו היום (רביעי) שגורמים רשמיים בארה"ב נפגשו בסוף השבוע האחרון עם נציגי הח'ותים. הדיווח התבסס על "חמישה מקורות המעורים בנושא". לפי שלושה מהמקורות, הפגישה נערכה בשגרירות ארה"ב במוסקט, בירת עומאן, כששניים מהם אמרו שממשלת עומאן סייעה בארגונה.
לפי הדיווח, החות'ים אמרו לגורמים אמריקאים כי אין בכוונתם לתקוף כלי שיט אמריקאיים וכי הם מחויבים להסכם הפסקת האש מ-2025 עם ארה"ב. אחד המקורות, אזרח תימן, סיפר כי המיליציה אמרה שלא תתקוף גם ספינות ישראליות, ולמעשה כל כלי שיט מסחרי למעט אלו השייכים לערב הסעודית.
אם אכן נערכה, הפגישה הגיעה אחרי שורת הישגים צבאיים של הח'ותים, כולל כיבושים של העיר הנמל מוח'א, מספר איים אסטרטגיים וחלק מרצועת היבשה של מצר באב אל מנדב, ומה שנראה כהיחלשות הקואליציה נגד הח'ותים בהובלת סעודיה.
