
שמונה פעוטות במעון בבית"ר עילית פיתחו היום (שלישי) ככל הנראה הרעלת טונה כתוצאה מחשיפה למזון. חמישה פעוטות פונו לטיפול רפואי במצב קל. המעון נסגר ונפתחה חקירה במשטרִת ישראל.
כוחות מד"א שהגיעו לאירוע בשעה 10:25 בבוקר דיווחו כי מדובר בתסמיני אלרגיה קלים, אך בהמשך החשד השתנה לתגובה לחשיפה למזון. בנוסף, נשלל כי היו חומרים מסוכנים באיזור. אפשר להמשיך לצרוך טונה כרגיל, שכן מדובר ברעלן נקודתי, ולא מעבר לכך.
על פי ד"ר ורד שיכטר- קונפינו, מזכירת האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה, ופרופ׳ אלון הרשקו, לשעבר יו"ר האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה וכיום מנהל מחלקת פנימית בהדסה, הרעלת טונה היא תגובה טוקסית שנגרמת מרמות גבוהות של היסטמין בדג, בעיקר טונה ומקרל, לרוב בגלל אחסון לקוי ובקירור שאינו מתאים. דג מקולקל לרוב יהיה קפוא או טרי, ולא טונה משומרת (שעוברת עיקור תעשייתי).
כל אדם יכול ללקות בהרעלת מזון שלא נשמר בתנאים נאותים, אך ניתן להישמר באמצעות קניית דגים אך ורק מעסקים מורשים ומפוקחים שמקפידים על תנאי תברואה ושרשרת קירור רציפים, ולשמור על אחסון תקין של הדג בקירור עד הבישול.
במקרה של תגובה טוקסית חמורה, שמתבטאת בקוצר נשימה משמעותי, ירידה בלחץ דם או סימנים לאנפילקסיס (פריחה, נפיחות בשפתיים, סחרחורות, אובדן הכרה או בעיות במערכת העיכול), יש צורך בטיפול רפואי דחוף, כולל אדרנלין בהזרקה לשריר בהתאם לתמונה הקלינית.
במקרים קלים, ניתן לטפל באמצעות אמצעים אנטיהיסטמינים להקלה על הסמקה, גרד ופריחה, וניתן להוסיף טיפול בנוזלים ובתרופות להקלה על תסמינים במערכת העיכול, במרבית המקרים, התסמינים חולפים בתוך מספר שעות ועד 24 שעות, ללא סיבוכים.
בספטמבר 2019, אירע מקרה של הרעלת טונה בסניף ארומה שבתל אביב, שכתוצאה ממנו אושפזו שני לקוחות. השניים אכלו כריך טונה מאותו סניף ופונו לבית החולים, כאשר אחת מהן הוגדרה במצב קשה מאוד, אך שוחררה כבר באותו יום.