•עדכונים שוטפים
|
לכל העדכונים
שני ישראלים נכנסו לכפר פלסטיני בשומרון - והותקפו באלימות על ידי התושבים
עדכון אחרון: 19.11.2024 | 21:53
שני אזרחים ישראלים הותקפו בכפר הפלסטיני דיר בלוט שבשומרון, לאחר שנכנסו אליו עם רכבם. לדברי גורמים פלסטיניים, השניים הותקפו באלימות על ידי תושבי הכפר, ובתגובה הוזעקו שוטרים פלסטינים למקום שנחלצו אותם והעבירו אותם לידי כוחות צה"ל. אחד מהם פונה במצב קשה, כשהוא מחוסר הכרה.
לפי הדיווחים הראשונים, שני האזרחים, תושבי רמלה, נכנסו לכפר "למטרות עסקיות". עם הגעתם לכפר, הם הותקפו על ידי פלסטינים, כשאחד מהם הוכה על ידי תוקפים באמצעות צינור מברזל. לאחר התקיפה, פתחו כוחות צה"ל במבצע לאיתור התוקפים, והטילו כתר על הכפר.
לאחר טיפול ראשוני, עדכנו במנהל האזרחי כי מצבם של השניים הוגדר כקל-בינוני, כשהם בהכרה מלאה. "מתבצע תחקור לאימות סיבת הכניסה של השניים לכפר ולברור את זהותם", ציינו במנהל האזרחי. עוד הוסיפו כי על פי דיווחים ראשוניים, מדובר בסכסוך בין השניים לתושבי הכפר על רקע כספי.