חברת החשמל דיווחה אתמול (רביעי) על כניסתה של סלקום כשותף אסטרטגי למיזם הסיבים האופטיים IBC . ביום ראשון האחרון הסמיכה הממשלה את שר התקשורת איוב קרא להעניק הקלות מרחיקות לכת לחברה המניחה סיבים אופטיים בדמות פטורים ללא הגבלה וכראות עיניו, וזאת מבלי להתייחס לאפשרות כניסתה של סלקום לחברה.
אתמול בבוקר נחתם מזכר הבנות בין הצדדים על פיו סלקום תזרים 100 מיליון ש"ח למיזם ותחזיק ב-70 אחוזים מהון המניות וחברת החשמל תחזיק 30 אחוזים.
יפתח רון טל , יור' דירקטוריון חברת החשמל:
"מדובר במיזם אסטרטגי תשתיתי בעל משמעות לאומית. כניסה של חברת תקשורת ישראלית מובילה, עם מחויבות לאומית ומסורת, כשותף מוביל בפרוייקט, תעניק למיזם הסיבים הזדמנות אמיתית להתמודד בשוק תחרותי וביחד עם חברת החשמל, תקדם מאוד את המהפכה ההיסטורית הנדרשת בתשתית האינטרנט, במדינת ישראל. שינוי ברישיונות התקשורת ובחובות הפריסה של IBC אשר משרד התקשורת צפוי לבצע יפתחו בפני חברת IBC הזדמנות להוציא לפועל מיזם חשוב זה, ולספק אלטרנטיבה אמיתית לתשתית תקשורת מתקדמת-מודרנית, תוך שמירה על פריסה הן במרכז והן בפריפריה".
עופר בלוך , מנכ"ל חברת החשמל :
"השותפות החדשה עם סלקום תסייע ל- IBC לעמוד ביעדים העסקיים והאסטרטגיים ולהעניק ללקוחותיה את המוצר הטוב ביותר ואת השירות הטוב ביותר בתחום התקשורת. אני סמוך ובטוח כי ביחד עם סלקום נוכל להוביל את IBC להיות שחקן משמעותי בשוק התקשורת כך שהתושבים במדינת ישראל יוכלו לבחור וליהנות ממהירות גלישה סימטרית של לפחות 100mbps".
ניר שטרן, מנכ"ל סלקום ציין: "השקעת סלקום ב IBC תאפשר את המשך פעילותה ואפשרות להציע בשלב ראשון שירותי אינטרנט על גבי סיב ל 150,000 משקי בית הנמצאים באיזורי הפריסה הנוכחיים של IBC. היעד שלנו לפריסת סיבים של סלקום ו-IBC הינו להגיע למעל 500,000 משקי בית בתוך 3 שנים, לכ-900,000 ו-1,200,000 משקי בית אחרי 5 שנים ו-10 שנים, בהתאמה".
מזכר ההבנות מפרט את עקרונות העסקה המתוכננת ובנוסף לתנאים סטנדרטיים ומקובלים, כולל גם את התנאים הבאים:
- העסקה: עבור סכום כולל של כ 100 – מיליון ₪ ("התמורה"), סלקום (בעצמה או עם קבוצת משקיעים שהיא עשויה לארגן) תהיה הבעלים של 70% מהון המניות המונפק והנפרע של IBC ו- 30% הנותרים מהון המניות המונפק והנפרע של IBC יהיו בבעלות חברת החשמל. התמורה תשמש לסילוק כולל של כל חובות IBC.
- העסקה מותנית בהתקשרות בהסכם סופי ומסמכים נוספים (לרבות הסכם מעודכן של IBC עם חברת חשמל והסכם IRU בשירותי פס רחב בין סלקום לבין IBC) (ביחד "ההסכם") תוך פרק זמן מסוים מחתימת מזכר ההבנות.
- מזכר ההבנות כולל גם תנאים מתלים מסוימים להשלמת העסקה, לרבות אישורים רגולטוריים (לרבות לעניין שינוי התחייבויות הפריסה של IBC) והסדרי מס.
תנאי ההסכם כפופים למשא ומתן נוסף בין הצדדים ולאישור דירקטוריון סלקום. אם ייחתם ההסכם, ביצוע העסקה יהיה כפוף לתנאים המתלים האמורים, לרבות אישורים רגולטוריים. אין כל ודאות כי הצדדים יתקשרו בהסכם, או כי הסכם כזה יאושר ויבוצע, לרבות לעניין עיתויו ותנאיו.
ניר שטרן, מנכ"ל קבוצת סלקום, הוסיף: "לאחר שהבאנו לאזרחי ישראל את בשורת "הטלויזיה החדשה" במחיר שווה לכל נפש וחוללנו תחרות בשוק זה, אנחנו שואפים להיות גם קטר התחרות של עולם הסיבים שיצעיד את ישראל לעידן טכנולוגי חדש. ההשקעה שלנו בסיבים אופטיים באפיקים שונים, מספקת לנו את האמצעים לחיסכון משמעותי בסכומים המשולמים עבור שימוש בתשתית האינטרנט לבזק, ולהציע מוצרים ושירותים נוספים. ל- IBC יש מספר יתרונות בהקשר זה, כולל מבנה עלויות מאוד אטרקטיבי לפריסת סיבים אופטיים באזורים של תשתיות חשמל עיליות (כ -60% מהבניינים בישראל) ובשכונות חדשות. פריסת תשתיות סיבים אופטיים באמצעות עובדי חברת החשמל שהינם כוח אדם מקצועי ואיכותי לצד כח האדם המקצועי והאיכותי ב-IBC, יאפשרו לה לספק שירותי תשתית אינטרנט של עד 1 ג'יגה בייט לשנייה למפעילים, בדרך של שירות סיטונאי ו/ או זכויות שימוש לטווח ארוך (IRU)".