מועצת הגנים הלאומיים ושמורות הטבע הודיעה היום (ראשון) כי החליטה שיש למנוע תוספת סיכון לדליפות נפט, סיכון שמתגבר לאור הסכם קצא"א RED MED, להגברת הולכת הנפט בין אילת לאשקלון, כמו גם תוספת משמעותית של עשרות מיכליות נפט שיפקדו את מפרץ אילת בכל שנה.
בסיכום ישיבה שקיימה מועצת הגנים (גוף המייעץ למשרד להגנת הסביבה, למוסדות התכנון ולרשויות מקומיות) לפני מספר ימים, בנושא פגיעות זיהומיות בשמורות טבע ומשמעות הגברת זרימת הנפט בצינור קצא"א, הוחלט כי: "לאור היקף הנזקים העלולים להיגרם מהגברת הזרמת הנפט בצינור קצא"א והעובדה שהצינור עובר לאורך 101 ק"מ של שמורות טבע ומסכן את שמורת האלמוגים, את מפרץ אילת ושמורות נוספות, המועצה קוראת לממשלה, על כל משרדיה, למנוע את תוספת ההזרמה של הנפט, לתחומי שמורות הטבע".
בהחלטה, שהתקבלה פה אחד, נכתב עוד: "יש להגביר את השקיפות של קצא"א, לכלל אזרחי מדינת ישראל, ובכלל זאת – את הסיכונים שכרוכים בפעילותה".
רק משרד האוצר תומך בהסכם
המשרד להגנת הסביבה מגביל כיום את מימוש ההסכם, בהיעדר היערכות מספקת מצד קצאא לסיכון המוגבר, אך משרד האוצר תומך במימושו, מטעמים כלכליים. לתמיכה זו יש משמעות לא רק בשל כוחו הרב של משרד האוצר, אלא גם בשל העובדה שהוא המפקח על חברת הדלקים קצא"א ולא משרד האנרגיה. הבוקר הפגינו חברי הסניף הישראלי של ארגון גרינפיס מול משרד האוצר כנגד ההסכם.
????מחאה ????
משרד האוצר מתדלק את משבר האקלים ????⏳????
כוחות משטרה המתינו לקואליציה של פעילים מגרינפיס, המרד בהכחדה ומרד בעלי החיים במחאה עכשיו מול משרד האוצר בירושלים.
הגיע הזמן שהאוצר יתעורר ויבין: אנחנו במצב חירום והזמן לפעול הוא עכשיו – מה שלא נעשה היום יעלה מחר הרבה יותר pic.twitter.com/cpg56r5n5p
— Greenpeace Israel (@GreenpeaceISR) November 28, 2021
עמדות נגד ההסכם השמיעו לא רק במשרד האנרגיה ובמשרד להגנת הסביבה, אלא גם שרי הבריאות והתיירות.