ח"כ חיים כץ (הליכוד) הודה והורשע הבוקר (שני) בעבירה של קשירת קשר להשגת מטרה כשרה באמצעים פסולים, זאת במסגרת עסקת הטיעון עליה חתם. כתב האישום המתוקן בהתאם לעסקה הוגש לפני כחודש וחצי לבית משפט השלום ראשון לציון, שם התקיים הדיון הבוקר.
על פי העסקה, צפויים הצדדים לבקש במשותף גזר דין של קנס כספי ומאסר על תנאי בלבד, ללא קלון. בכתב האישום המתוקן נמחקה עבירת המרמה והפרת האמונים שייחסה הפרקליטות לכץ קודם לכן, וההרשעה היא כאמור בעבירה קלה יותר. אמש דחה בג"ץ על הסף עתירה שהוגשה כנגד עסקת הטיעון.
על פי כתב האישום בו הודה חבר הכנסת, בזמן שעמד בראש ועדת העבודה והרווחה הוא זימן את סוחר שוק ההון מוטי בן-ארי כמומחה לדיוניה על הצעת חוק בתחום פירעון אגרות חוב של חברות בקשיים.
עם זאת, כץ לא גילה לחברי הוועדה פרטים על קשריו האישיים והכלכליים עם בן-ארי, ועל האינטרס הכלכלי של בן-ארי עצמו בקידום החוק. תיק חקירה אחר, בו נחקר כחשוד שעניינו אי-תשלום מס כדין, נגנז ובפרקליטות נימקו זאת ב"שיקולים ראייתיים".
אחרי הגשת כתב האישום אמר כץ: "בכל 22 שנות כהונתי בכנסת, פעלתי אך ורק לטובת אזרחי ישראל. בין היתר חוקקתי למעלה מ-180 חוקים חברתיים ומאות תקנות. לפני כעשור, כחלק מהתמודדות עם תופעת ה'תספורות' במשק, קידמתי את תיקון 44 לחוק ניירות ערך. לאחר שהבאנו את הדברים במלואם בפני היועץ המשפטי לממשלה, הוא הכיר בכך שהתיקון נעשה במטרה להיטיב עם הציבור הרחב, שלא היה כל דופי בעצם קידומו בכנסת ובכך שלא צמח לי רווח אישי".
לדבריו, "האישום נגדי הוא לגבי המידע שהיה עליי להביא בנסיבות העניין בפני חברי הוועדה בכנסת. אני לוקח על כך אחריות מלאה. בחמש השנים האחרונות שילמתי מחיר אישי וציבורי יקר, כי התהליך הוא העונש, ומצאתי לנכון להגיע להסדר ולשים את הפרשה מאחורי".
כץ מיוצג בהליך על ידי עורכי הדין נוית נגב, יאנה פוגל ותובל בוך. תיק החקירה והגשת כתב האישום טופלו באמצעות עו"ד חנה קורין ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה.