
איגוד אנשי הספר פנה הבוקר (רביעי) שוב לממונה על התחרות במשק, עו"ד מיכל כהן, בבקשה לנקוט אמצעים לשינוי מבנה שוק הספרים הישראלי, שלדבריהם, גורם נזק כלכלי לגורמים רבים בשוק, "ובין היתר מביא את מרבית העובדים שמאחורי הקלעים בהוצאות הספרים אל מתחת לקו העוני".
"פנינו אלייך כדי שתבדקי את קיומו של דואופול בשוק הספרים הקמעונאי", כתבו אנשי האיגוד. "על פי ההערכות, סטימצקי ומתחרתה היחידה, רשת צומת ספרים, אחראיות לכ-85% ממכירות הספרים בישראל. וחמור לא פחות, שתי רשתות הספרים מוחזקות בבעלות צולבת בידי חלק מן ההוצאות (צומת ספרים בידי מודן וכנרת-זמורה-דביר; סטימצקי בידי ידיעות ספרים והוצאת קוראים)".
לדבריהם, ההתנהלות המסחרית של שוק הספרים לצד מבנה הבעלות הצולבת, "מביאים לפגיעה ישירה במאות עוסקים ועוסקות עצמאיים המנסים להתפרנס משוק הספרים".
ועד איגוד אנשי הספר, שמייצג כ-150 בעלי ובעלות מקצוע בתחום, הפיץ בשבוע האחרון, תעריפון חדש שבא להסדיר את התעריפים המומלצים לעבודה עם הוצאות הספרים המסחריות בארץ. התעריפים המומלצים עודכנו לאחרונה בשנת 2009, בעוד התעריפים המשולמים היום בפועל שולחים את מרבית העוסקים בתחום אל מתחת לקו העוני.
העתקים מהמכתב נשלחו גם לשר הכלכלה החדש, ח"כ ניר ברקת, למנכ"ל משרדו המיועד ראובן מרחב ולמנכ"לי סטימצקי, ומודן.
איגוד אנשי הספר הוקם לפני כעשור על ידי קבוצה של עורכים ועורכות, לקטורים, מגיהות ומתרגמים, כדי לקדם את מעמד מקצועות אנשי הספר ולהיאבק על תנאי עבודתם.
רשות התחרות: "הרשות בוחנת האם יש בטענות שהועלו הצדקה להתערבותה בהתאם לחוק התחרות הכלכלית עליו היא אמונה".