חברת שברון השביתה את ייצוא הגז למצרים בצנרת EMG באופן זמני. הייצוא למצרים נמשך בכמויות מופחתות דרך ירדן, על בסיס הפקת הגז ממאגר לוויתן. ההשבתה נובעת מהתמשכות הלחימה בין ישראל לחמאס ברצועת עזה, כשהצנרת עצמה, באורך 90 קילומטר, עוברת בים עד לאל-עריש במצרים.
ב-2012-2011, אז ייבאה ישראל גז ממצרים דרך אותו צינור, גורמי טרור פוצצו אותו כמה פעמים בנקודות שונות והביאו להשבתת ההזרמה.
משרד האנרגיה הורה להשבית את הפקת הגז ממאגר תמר, מה שהוריד את כמויות היצוא למצרים. השבתה זו גרמה לעלייה במחירי הגז והנפט באירופה, עקב חשש לשיבושים עתידיים באספקה, לסכסוכי עבודה במתקני הנזלת גז באוסטרליה ולפגיעה בצינור גז בים הבלטי.
בשבועות האחרונים יצוא הגז למצרים עלה על הכמויות המחויבות בחוזי היצוא, אך היצע זה פגש מחסור משמעותי בגז במצרים בחודשי הקיץ.
עד כה, מצרים התכוונה לחדש את הפעלתם של מתקני הנזלת הגז בשטחה כדי לייצא גז בעיקר לאירופה, בציפייה לירידה בביקוש לגז בתום הקיץ. השינוי הנוכחי באספקת הגז מישראל עלול לגרום לדחייה בתוכנית זו, כדי לענות על הביקוש המקומי.
גם הפקת הגז בישראל מוכוונת בראש ובראשונה לביקוש המקומי. הפקת הגז מהמאגרים כריש ולווייתן מספיקה כעת גם ליצוא למצרים ולירדן בהיקף מופחת, וגם למענה על הביקוש המקומי לגז. שיא הביקוש לחשמל בישראל היה היום ב-15:00 ועמד על פחות מ-10,000 מגה-ואט, מה שהותיר רזרבה גבוהה של כושר ייצור חשמל, בהיקף של יותר מ-5,000 מגה-ואט. שיא הייצור הסולארי היום נמשך בערך מ-11:00 עד 13:00, אז סופקו כ-2,700-800 מגה-ואט מחשמל סולארי ותרמו-סולארי.
הממשלה הסמיכה את שר האנרגיה להכריז על מצב חירום במשק הגז, מה שיאפשר לו להתערב בהקצאת הגז המופק ממאגרים בישראל.