החשב הכללי במשרד האוצר השלים היום (שני) גיוס 4.1 מיליארד שקלים באגרות חוב. אגרות החוב הממשלתיות זכו לביקושים גבוהים, של עד פי 10 מהכמות שהוצעה. סך הגיוסים המתוכנן החודש עומד על 15.5 מיליארד שקלים, לעומת 5 מיליארד שקלים בפברואר אשתקד.
הביקושים הגבוהים נרשמו על אף הורדת דירוג האשראי של ישראל עליה הודיעה בסוף השבוע חברת מוד'יס. דירוג זה משפיע, אם בכלל, כמעט אך ורק על גיוסי חוב במטבע חוץ ולא על הגיוס בשקלים. הגיוסים הגבוהים הנוכחיים, שנובעים מהמלחמה, מגיעים בעיתוי טוב מבחינת שוק ההון, שאחזקתו באגרות חוב ממשלתי נמצאה בשפל היסטורי עד 2023.
כל סדרות האג"ח שהונפקו אתמול זכו לביקושים של לפחות פי 4.5 מההיצע. אג"ח שקלי (שאינו מוצמד למדד המחירים לצרכן) שניתן לפדות עד מרץ 2035 זכה לביקוש גבוה במיוחד ביחס להיצע: פי 10.
הריביות בגיוס נעו בין 1.63% ל-4.81%, בהתאם למועד ההחזרים. אלו סטיות קלות ממחיר השוק, שלא עולות על עשירית האחוז.
אבי קמחי, מנהל ההשקעות בקרן הפנסיה גלעד, אמר ל'דבר' לאחרונה שהביקושים הגבוהים נובעים בעיקר מכך שבנק ישראל מנהיג סביבת ריבית גבוהה, ובכך מאלץ את הממשלה להציע ריבית גבוהה ואטרקטיבית אף היא.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "השלמנו היום הנפקה של 4.1 מיליארד באג״ח והביקוש היה 25 מיליארד, פי 6.2! זה הביקוש הגבוה אי פעם בהנפקה של מדינת ישראל. תודה לחשב הכללי ולצוותו. הכלכלה הישראלית חזקה ותמשיך להתחזק".