לאחר פרסום נתוני הגירעון, במשרד האוצר שוקלים העלאות מסים נוספות, כמו הקדמה של העלאת המע"מ באחוז כבר מיולי הקרוב, במקום מ-2025.
הגורם המרכזי לגידול בגירעון הוא הוצאות המלחמה, המוערכות בכ-56.9 מיליארד שקלים מאז אוקטובר האחרון. הגירעון שתוכנן לתקציב 2024 עומד על כ-6.6%, והתבסס על תרחיש לפיו המלחמה תיפסק בסוף הרבעון הראשון של השנה.
כיום, בישראל מונהג מיסוי נמוך יחסית, בעיקר במס הכנסה לשכירים ועלויות העסקה למעבידים, כמו ביטוח לאומי, שמחייב את תקציב המדינה להיכנס בנעלי המעסיקים בתחום זה.
בישראל ישנם מסים עקיפים גבוהים כמו מע"מ, אלכוהול וסיגריות, וכן מיסי דלק גבוהים. אפשרות נוספת שנשקלת באוצר היא הגדלת מס החברות, שעומד כיום על 23%, לתקופה קצובה.
אפשרות נוספת שנבחנת באוצר היא העלאת מס הקנייה על כלי רכב חשמליים, שכיום הוא מופחת. צעד דומה ננקט בגרמניה, והביא לקיטון משמעותי ברכישת כלי רכב אלה. אם תתרחש תופעה דומה בישראל, הרי שעליית שיעור המס לא תוביל לעלייה משמעותית בגביית המסים.
בצד ההוצאות, באוצר שוקלים לדרוש מצה"ל להשתמש באופן חסכוני יותר במענקים על ימי מילואים, בהנחה שצה"ל עושה כיום שימוש "נדיב" במשאב זה, כולל תגמול עבור ימי מילואים על ימים בהם אין שירות צבאי בפועל.