משרד הרווחה ישתתף במחצית מהתקציב של הפורום להגנת נפגעות אלימות במשפחה מטעם פורום מיכל סלה, לאחר שבמרץ האחרון החליט השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, על עצירת המימון לעמותה. העמותה הקרויה על שם מיכל סלה ז"ל שנרצחה בידי בעלה, ועוסקת בפתרונות הגנה וטיפול לנשים נפגעות אלימות.
לאחר החלטתו של בן גביר, התחייב שר הרווחה יעקב מרגי לבחון את הסוגיה. אביחי חיים מ'וואלה' דיווח היום (ראשון) כי ועדת הפטור של משרד הרווחה אישרה שהמשרד יתקצב כמחצית מפעילות הפורום בנושא הגנה על נשים נפגעות אלימות, שתקציבו עומד על 4 מיליון שקלים. ההסכם טרם נחתם סופית, והוא צפוי להיות מאושר בקרוב. המשרד צפוי להתחיל לתמוך בפורום מ-1 באוקטובר עד 31 בדצמבר 2026.
התוכנית שנקראת "סיירת מיכל" תעניק לזכאיות, ללא עלות למשך 12 חודשים, התקנה של מצלמות אבטחה בבית המגורים, התקנת לחצן מצוקה אישי, חיבור למערך מוקד חירום 24/7 של חברת סיור ושמירה ואבטחה באזור המגורים וחבילת שיעורי הגנה עצמית. נוסף על כך, יוצע שירות לשליחת מכתב אזהרה מאת עורך דין מפני נקיטת הליכים משפטיים נגד הגורם המאיים. עד כה, התוצרים של המיזם המשותף הגנו על 594 נשים מאוימות.
התוכנית של הפורום תופעל בתיאום ובשיתוף עם גורמי המקצוע במשרד הרווחה, והנשים שיתקבלו אליה ייבחרו לפי קריטריונים שיקבעו גורמי המקצוע במשרד מתוך מטופלות במרכז למניעת אלימות במשפחה.
"תוכנית "סיירת מיכל" שהומצאה ופותחה בפורום מיכל סלה, מעניקה היום חירות ל-425 נשים מאוימות באמצעות חברות אבטחה", אומרת ל'דבר' לילי בן עמי, מנכ"לית ומייסדת פורום מיכל סלה ואחותה של מיכל סלה ז"ל. "אנו שמחות מאוד על ההכרה וההערכה הרחבה שהתוכנית זוכה לה מקיר לקיר מכל הגורמים ומשרדי הממשלה העוסקים בפועל בהגנה, במניעה ובהצלת חיים של נשים מאוימות.
"המיזם המשותף יאפשר למשרד להעניק לנשים נפגעות אלימות סל הגנה תומך שיקום וטיפול", נכתב בהחלטת הוועדה. "ללא סל ההגנה של פורום מיכל סלה, נשים נפגעות אלימות ייאלצו לשהות במקלטים, ואיתו הן יוכלו להמשיך לחיות בקהילה".
"לאחרונה נחשף המחקר המלווה של התוכנית אשר נערך בפיקוח המדען הראשי ומציג שהצלחנו להביא ירידה של 62% באלימות פיזית ו-72% באלימות מינית כלפי נשים מאוימות מצד בן זוג. נוסף על כך, משתתפות התוכניות דיווחו על שיפור של 29% באיכות השינה, ועלייה מרשימה של 700% בתחושת הביטחון בבית, של 1,200% בתחושת הביטחון בסביבה הקרובה לבית ושל 226% במספר הפעמים שבהן יצאו לפעילויות שאינן חובה. יתר על כן, עלויות התוכניות נמוכות בהשוואה לפתרונות הקיימים. הצלחות אלה זוכות להכרה בינלאומית, והפיתוחים מוצגים באו"ם ובפרלמנטים ברחבי העולם, כהצלחה של פיתוח ישראלי כחול לבן".