
סין וארצות הברית הודיעו היום (שני) בהצהרה משותפת על הורדה של המכסים הגבוהים בין המדינות, לתקופה של 90 יום.
לפי ההסכם, החל מ-14 באפריל המכסים על כניסת סחורה סינית לארה"ב ירדו מ-145% ל-30%, והמכסים על כניסת סחורה אמריקאית לסין ירדו מ-125% ל-10%. "לאחר נקיטת הפעולות הנ"ל, הצדדים יקימו מנגנון להמשך דיונים על יחסים כלכליים ומסחריים", כך נמסר בהצהרה. המדינות אמרו כי ההסכם נחתם "בהכירם בחשיבות קשרי הכלכלה והסחר הדו-צדדיים ביניהן לשתי המדינות ולכלכלה העולמית, ובהכרה בחשיבותם של יחסים כלכליים ומסחריים בני קיימא, ארוכי טווח ומועילים הדדית".
בכירים בארצות הברית וסין ניהלו משא ומתן בג'נבה שבשוויץ בסוף השבוע האחרון, בניסיון לסיים את "מלחמת הסחר" שפרצה בין המדינות ועשויה להוביל לטלטלה בכלכלה העולמית. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע בתחילת אפריל על הטלת מכסים גבוהים על הייבוא מכלל המדינות בעולם במטרה לצמצם את גירעון הסחר האמריקני. בהמשך אותו חודש הודיע טראמפ על השהיית המכסים הגבוהים מעבר ל-10% עבור מרבית המדינות, במקביל להעלאת המכסים על סין ל-125%. בהמשך הוכרז על מכס בשיעור גבוה אף יותר, וסין הודיעה בתגובה על מכסי נגד גבוהים.
מזכיר האוצר של ארצות הברית סקוט בסנט ונציב הסחר שלה ג'יימיסון גריר דיווחו אתמול בהודעה רשמית מטעם הבית הלבן על ההסכמות. "אני שמח לדווח שהשגנו התקדמות משמעותית בין ארצות הברית לסין בשיחות הסחר החשובות מאוד", אמר מזכיר האוצר בסנט. נציב הסחר גריר: "חשוב להבין כמה מהר הצלחנו להגיע להסכמה, מה שמשקף שאולי ההבדלים לא היו גדולים כפי שחשבו. זכרו מדוע אנחנו כאן מלכתחילה – לארצות הברית יש גירעון סחר עצום של 1.2 טריליון דולר, ולכן הנשיא הכריז על מצב חירום לאומי והעלה מכסים".
סגן ראש מועצת המדינה של סין, הי ליפנג מסר אתמול כי השיחות היו כנות, מעמיקות וקונסטרוקטיביות. ליפנג, בסנט וגריר יהיו נציגי מדיניותיהם גם במנגנון להמשך הדיונים, שהשיחות במסגרתו עשויות "להתנהל לסירוגין בסין ובארצות הברית, או במדינה שלישית בהסכמת הצדדים", כך לפי ההודעה המשותפת מהיום.