דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
25.8°תל אביב
  • 24.9°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 24.8°באר שבע
  • 32.1°אילת
  • 27.0°טבריה
  • 23.2°צפת
  • 25.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

מתן צנגאוקר הגיע לכיכר החטופים; יעל אדר זעקה: "חמאס מנצל את הפרצה בהסכם"

העצרת בכיכר החטופים נערכה בקריאה להשבת 11 החללים שנותרו בעזה | מתן צנגאוקר בא לראשונה, לצד זוגתו; איתן הורן עלה על הבמה עם אֶחָיו | שורדת השבי נילי מרגלית נאמה בכרמי גת, והתייחסה לחזרת עמירם קופר, אחרון החטופים החללים מניר עוז: "סוף כואב שמאפשר התחלה של שיקום"

  • יעל אדר בכיכר החטופים (צילום: אלון גלבוע)
    יעל אדר בכיכר החטופים (צילום: אלון גלבוע)
  • קהל בעצרת המחאה בכיכר החטופים (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
    קהל בעצרת המחאה בכיכר החטופים (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
  • מתן צנגאוקר לראשונה בכיכר החטופים, לצידו זוגתו אילנה גריצווסקי (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
    מתן צנגאוקר לראשונה בכיכר החטופים, לצידו זוגתו אילנה גריצווסקי (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
אורן דגן

"עברו כבר יותר מדי '72 שעות', ו-11 חטופים עדיין בשבי החמאס – משוללים כל זכות בסיסית לקבורה בכבוד", זעקה הערב (מוצ"ש) בכיכר החטופים יעל אדר, שבנה תמיר אדר הושב כחטוף חלל והובא למנוחות בניר עוז. "חמאס המנוולים מהתלים בנו, השארנו להם פרצה בהסכם והם מנצלים זאת. חמאס יודע איפה החטופים, חמאס יודע להשיב אותם ואנחנו חייבים לעמוד על המשמר ולדרוש זאת. אל לנו להמשיך לשלב הבא בהסכם טרם יושב אלינו החטוף האחרון".

איתן הורן ששוחרר לפני פחות מ-3 שבועות משבי חמאס היה הערב על במת העצרת כיכר החטופים, שקראה להשבת 11 החטופים החללים. איתן הורן עמד לצידו של אֶחָיו עמוס הורן ושורד השבי יאיר הורן. איתן הורן: "גם כשהייתי מורעב והפצצות נפלו לידי האמנתי שעוד אחזור לאחים ולמשפחה. יש 11 משפחות שעדיין בסיוט הזה, אל תעצרו את המאבק עכשיו".

עמוס הורן: "שנתיים חלמתי על הרגע הזה שבו אוכל לעמוד שוב ליד שני האחים שלי. נלחמתי בכל הכוח והאמנתי שהם חוזרים, והנה הם כאן איתי, איתנו. המזל הגדול שלי הוא שלא הייתי לבד: אתם נלחמתם איתנו בכל החזיתות, והעשייה שלכם נתנה לנו כוח להחזיק מעמד ולהמשיך במאבק".

איתן הורן (מימין), עמוס הורן ויאיר הורן (צילום: ליאור רוטשטיין)
איתן הורן (מימין), עמוס הורן ויאיר הורן (צילום: ליאור רוטשטיין)

מתן צנגאוקר, שגם הוא השתחרר ב-13 באוקטובר מהשבי, הגיע לראשונה לכיכר החטופים, עם זוגתו שורדת השבי אילנה גיצווסקי.

מתן צנגאוקר לראשונה בכיכר החטופים, לצידו זוגתו אילנה גריצווסקי (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מתן צנגאוקר לראשונה בכיכר החטופים, לצידו זוגתו אילנה גריצווסקי (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

אמיר דניאל, אביו של החטוף החלל עוז דניאל, נשא דברים: "אני אמיר, אביו הגאה של עוז דניאל – לוחם שריון בחטיבה 7, שנפל ונחטף לעזה. עוז היה ילד של אור, רגש ומוזיקה – ניגן בגיטרות חשמליות, עשה 10 יחידות מוסיקה עם רסיטל וסיים בהצטיינות, והאמין שמוזיקה מחברת בין אנשים. יש לנו קבר – אך אין לנו את עוז. קברנו אלונקה ושכפ"ץ ספוג בדם שלו. גם לנו מגיעה חלקת אדמה להיפרד ולהתייחד. עוז שלנו האמין בכוח של הטוב והאור– בואו נאמין בכך כולנו ולא ננוח עד שכולם ישובו הביתה".

עצרות להשבת החטופים החללים נערכו גם בצומת שער הנגב ובשכונת כרמי גת בקריית גת. שורדת השבי נילי מרגלית מניר עוז אמרה בכרמי גת: "קופר היה החטוף האחרון של ניר עוז. ביום ראשון משפחתו וקהילתנו תביא אותו לקבורה באדמת הקיבוץ שייסד ואהב.
הסיפור של ניר עוז יקבל סוג של סוף. סוף כואב, אבל סוף שמאפשר התחלה של שיקום ובנייה מחדש. אך כפי שהקיבוץ הוא משפחה אחת גדולה, כך גם החברה הישראלית כולה. הסוף האמיתי יגיע רק כשיושב החלל האחרון".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!