
הפקת הגז המצרית ירדה ב-19% במחצית הראשונה של 2025, כך דיווחה השבוע רשת אל-ערבייה הסעודית. על פי הדיווח, במחצית הראשונה של 2025 הפיקה מצרים 26 BCM (מיליארד מטרים מעוקבים), לעומת 32 BCM בתקופה המקבילה ב-2024. לצורך השוואה, מדובר בסדר גודל של כפליים מכמות הגז שמייצאת ישראל לירדן בשנה שלמה. אם מנתוני 2025 יתברר שירידה דומה חלה גם במחציתה השנייה, יהיה מדובר בירידה של כ-12 BCM, כמות שמספיק כמעט לכל תצרוכת הגז השנתית של ישראל, שעמדה על 13.9 BCM ב-2024.
הנתונים על הירידה בייצור הגז המקומי של מצרים מתפרסמים כחודש אחרי שסוכמה עסקת הגז הגדולה עם ישראל, שמסייעת למצרים להתמודד עם המשבר המתמשך שלה בתחום. למרות עתודות הגז הגדולות מאוד שנמצאו לחופי מצרים, כולל מאגר 'זהר', שנחשב גדול בהרבה מלוויתן, מצרים צריכה לייבא גז. זאת בשל שילוב בין עלייה מהירה מאוד בצריכה, שקשורה לגודל האוכלוסייה, לבין תקלות מתמשכות במאגרים שלה, שהובילו ככל הנראה לירידה בהפקה. על פי חלק מהדיווחים, התקלות במאגר זהר היו כה חמורות, עד שגרמו לדליפה ואובדן של כמויות גדולות של גז.
נראה כי העסקה הגדולה עם ישראל מאפשרת למצרים מרווח נשימה. בחודש שעבר, לאחר חתימת ההסכם, דווח בתקשורת הערבית על קידומן של שתי עסקאות מצריות גדולות, אחת עם סוריה והשנייה עם לבנון, דרך צינור הגז הערבי. לא ברור עדיין מה הייתה תפוקת הגז המצרית במחצית השנייה של 2025, אולם נראה שבמצרים מאמינים שבזכות הרחבת הייבוא מישראל, יוכלו להצליח לאזן בין אספקת הגז לתושבים לייצוא הגז למדינות המזרח התיכון.


