שותפות מאגר הגז תמר הודיעו הבוקר (ראשון) לבורסה שקיבלו הוראה ממשרד האנרגיה לשוב להפעיל את המאגר. אסדת הטיפול של המאגר, שממוקמת כ-23 קילומטר מערב לאשקלון, הושבתה ב-9 באוקטובר, כדי למנוע פגיעה בעובדי האסדה, ולצמצום נזק אפשרי במקרה של התקפה נגד האסדה שתצליח לגבור על אמצעי ההגנה של ישראל.
לפי משרד האנרגיה, הערכות משרד הביטחון השתנו, וכעת ניתן להחזיר את האסדה לפעילות. "המשרד פועל לאספקה סדירה של אנרגיה למשק, לרבות ייצוא", נכתב בהודעת המשרד, "וביחד עם מערכת הביטחון, עוקב ומנחה בהתאם להתפתחויות".
החלק העיקרי בהפקת הגז מהמאגר מיועד לשוק המקומי, בייחוד לחברת החשמל, ומיעוטו לייצוא למצרים. באוגוסט האחרון חתם שר האנרגיה ישראל כ"ץ עבור בעלי המאגר על היתר ייצוא חדש למשך 11 שנים. בתמורה, בעלי המאגר יחויבו להקדיש עוד 2 BCM בשנה כקיבולת לשוק המקומי, מתוך תוספת של כ-6 BCM בסך הכול, לקיבולת חדשה של 16 BCM למאגר כולו.
ייצוא הגז מישראל פחת משמעותית בימי הלחימה, הן בשל השבתת המאגר והן בשל החלטת חברת שברון להשבית את צנרת הגז הימית EMG, שמובילה גז מישראל למצרים. הגז הישראלי חסר במצרים גם לשם השלמה לתפוקה המקומית היורדת וגם לשם ייצוא, בעיקר לאירופה. במצרים מבקשים מישראל להשיב את הייצוא לכמות שקדמה למלחמה, אך עד הבקשה לא נענתה. השבת מאגר תמר לפעילות בתוך ימים תייצר כדאיות מוגברת בחידוש פעילות הצנרת למצרים.
השבתה למשך חודש של המאגר גורמת לבעליו הפסד הכנסות של כ-800 מיליון שקלים, לפי הערכת חברת BDO. עד כה לא התקבלה החלטה של גורמים ממשלתיים לגבי פיצוי אפשרי לבעלי המאגר וללקוחותיו.