96 שעות חלפו מאז נראתה לאחרונה היימנוט קסאו בת ה-9, בביתה שבמרכז הקליטה "צה"ל 9" בצפת. ארבע יממות, בהן הפעילה המשטרה כוחות רבים, מאות מתנדבים הגיעו לסייע בחיפושים, יחידות מיוחדות של צה"ל ושל גופים אזרחיים התגייסו, ועדיין אין שום קצה חוט בנוגע לגורלה של הילדה.

אתמול (רביעי) הרחיבה המשטרה את החיפושים לאזור הר מירון, במקביל לחיפוש נוסף ומדוקדק בכל רחבי מרכז הקליטה, בו מתגוררים 329 עולים חדשים בכ-80 דירות.
לאחר החיפושים שהתבצעו בידי יחידת יג"ל (יחידת הגבולות של מחוז צפון) של המשטרה, ניתן לשלול באופן ודאי את המצאותה של קסאו במבנה.
כזכור, קסאו נראתה בפעם האחרונה במצלמת האבטחה המוצבת בכניסה הראשית למרכז הקליטה, בסביבות השעה 19:30 ביום ראשון השבוע.

ביציאות התחתונות של המרכז מוצבות גם כן מצלמות אבטחה, אולם לדברי המשטרה איכות ההקלטה שלהן, בייחוד בשעות החושך, לא טובה.
מהסוכנות היהודית, המפעילה את מרכז הקליטה, נמסר כי הם לא מכירים את הטענה, וכי ככל הידוע להם המערכות תקינות.
העובדה היא שאין עדות מצולמת ליציאתה של קסאו ממרכז הקליטה, וכאמור המצאותה בו נשללה.
בסוכנות היהודית מבקשים להדגיש כי "מרכז הקליטה הוא לא מוסד סגור. העולים יכולים לצאת מהבניין ולהיכנס אליו כאוות נפשם ובלי מגבלות כפי שכל דייר בבניין משותף עושה".
משפחת קסאו, הורים ושישה ילדים, עלתה בשנת 2020 מגונדר שבאתיופיה, במבצע "צור ישראל", לאחר שנים רבות של המתנה. מאז מתגוררת המשפחה במרכז הקליטה, והיימנוט לומדת עם אחותה הקטנה בבית הספר "שבט סופר" בחצור הגלילית.
האם, באנצ'י קסאו, היא עובדת אחזקה בבית החולים "זיו" בעיר. גם צוות בית החולים וגם המורות והמורים בבית הספר של היימנוט, הצטרפו בימים האחרונים לחיפושים אחריה.

אביה של קסאו נמצא בשבועות האחרונים באתיופיה, ככל הנראה לצורך ביקור משפחתי, ולא חזר עדיין לישראל.
בין השותפים לחיפושים בימים האחרונים אפשר למצוא את חגית אזרזר, שביום שלישי באה במיוחד עם בתה נטעלי וחברתה רומי שלומדות עם קסאו בכיתה.
"היא חברה שלנו מהכיתה", מספרת נטעלי, שהגיעה עם מכשיר קשר כחול מהבית. "ביום ראשון יצאנו לטיול עם הכיתה בנחל ראש פינה. הייתה ילדה בטיול שנפל לה התיק, והיימנוט היא הראשונה שבאה ועזרה. היא תמיד עוזרת".
גם אנשי יחידת החילוץ גולן הגיעו בלילה שבין שני לשלישי, חלקם אחרי מאות ימי מילואים, כדי למצוא ילדה אחת.
אתמול (רביעי) הגיעו עשרות בני נוער מהגיעו עשרות בני נוער מכפר הנוער 'ימין אורד' כדי לסייע גם הם בחיפושים, בהם סינטאהו, שכילד התגורר במרכז הקליטה שנתיים, והזכרונות שלו משם דירבנו אותו להגיע ולסייע.
גם אוראל עוזיאל, מפעיל רחפן מהצפון, הגיע אתמול לסייע בחיפושים והכווין כוחות משטרה לנקודות ברחבי מירון.
אמה של היימנוט, בנצ'י, פנתה לציבור דרך 'דבר': "אם מישהו שמע משהו, ראה משהו – כל דבר קטן, כל דבר קטן יכול לעזור".