מניעת סבסוד מעונות יום למשפחות אברכים תביא לירידה בתעסוקה של נשים חרדיות, כך מתריעה הרשות לפיתוח חברתי כלכלי של החברה החרדית במשרד ראש הממשלה. לקראת ישיבת הממשלה הבוקר (ראשון), שבה ידונו השרים בהפסקת סבסוד מעונות היום למשפחות שבהן האב מחויב להתגייס אך לומד תורה, בהתאם להחלטת היועמ"שית, שלח ראש הרשות רועי אסף מכתב לשרי הממשלה המנמק את התנגדותו לביטול הסבסוד.
"תעסוקת נשים חרדיות היא יעד של ממשלת ישראל, כפי שבא לביטוי בהחלטות ממשלה ובצעדי מדיניות מזה שנים" כתב אסף, "סבסוד המעונות ניתן על מנת לקדם מטרה זו, ולמעשה מאפשר אותה. אנו סבורים כי מניעת הסבסוד תגרום ליציאת נשים משוק העבודה, ולהשלכות רוחב שליליות אחרות".
במכתבו ציין אסף כי המהלך עלול להביא לצמצום אחוזי המשרה של נשים חרדיות שימשיכו לעבוד, ולירידה באיכות עבודתן. לדבריו, היקף המשרה של נשים חרדיות מהווה כבר היום פרמטר מרכזי המשפיע על פער השכר בין נשים חרדיות לנשים יהודיות שאינן חרדיות, העומד על 3,712 שקלים בממוצע. בשנת 2021 עבדו נשים חרדיות 31 שעות בממוצע בשבוע, לעומת 38 שעות בממוצע בקרב נשים יהודיות שאינן חרדיות.
לצד זאת, התריע אסף כי נשים שימשיכו לעבוד יחפשו מסגרות חינוך חלופיות זולות, דבר שיביא לפריחה של מסגרות חינוך פיראטיות, לא מפוקחות ולא בטיחותיות. עוד טען כי פגיעה בסבסוד תביא לסגירה של מעונות יום, דבר שעשוי להביא לפיטורין של נשים חרדיות רבות שעובדות במעונות אלו. לבסוף, ציין כי המהלך נעשה ללא תקופת הסתגלות למשפחות העתידות להיפגע ממנו.
לפיכך, המליץ אסף על דחיית ביטול הסבסוד, כדי לאפשר למחוקק או לממשלה למצוא פתרון חלופי ש"יועיל למשק הישראלי". פתרון כזה יהיה כרוך לדעתו בהפרדה בין המעמד החוקי של הבעל לבין זכויות הנשים העובדות. זאת בדומה לפסיקת בית המשפט העליון שניתנה בתקופת הממשלה הקודמת, עת שר האוצר ליברמן ביקש לבטל את סבסוד מעונות היום למשפחות האברכים. עם זאת, חוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה, קובעת כי מהלך כזה איננו אפשרי כיום, בהיעדר הסדר חוקי המסדיר את מעמד תלמידי המוסדות התורניים החייבים בשירות צבאי.