חברת המשלוחים וולט מודיעה הבוקר (שלישי) על הרחבת השירות ליישובים נצרת, נוף הגליל, מגדל העמק, ריינה, יפיע ועין מאהל. זו ההתרחבות הראשונה של וולט ב-2024.
בחברה עמלו בחודשים האחרונים להתאמת חוויית הלקוח לחברה הערבית. בין היתר, החברה תרגמה את האפליקציה לערבית, וכן את האפליקציות המשלימות לשליחים ולבתי עסק, והקימה מערך שירות לקוחות שיספק שירות בערבית. החברה הודיעה שמערך השירות שהקימה בחיפה מונה יותר מ-40 נציגי שירות דוברי ערבית שייתנו שירות מיידי בצ'אט בשעות הפעילות של וולט.
השירות יפעל מ-09:00 בבוקר עד 23:00 בלילה, וצפוי להתרחב בהמשך. העסקים המקומיים שיפעלו באפליקציית וולט באזור הם באסל בורגר, חומוס עפיף סאיג, לוקנדה, לונה ביסטרו, פלאפל ג׳באלי, אל שייח׳, מסעדת ביאת, שוואמנטה, פיצה נצרת, KFC, קינג סטור, נרגילות אלריאן, ממתקי דיאב מחרום, אל בוסתן שישה נרגילה, ממתקי אלמאמיר, דגי אבו רגא, אטליז חניני, בית קלייה אבו טעיה, פרחי דיאנה, מאפיית אל טאבון ועטיה פירות וירקות.
וולט תתחרה עם אפליקציות אחרות שפועלות בחברה הערבית, בראשן HAAT הערבית-ישראלית שפועלת גם היא באזור, שתפסה תאוצה בשנים האחרונות בחברה הערבית. בניגוד לוולט ודומותיה, ניתן לבצע בה משלוחים גם בלי כתובת ובמזומן, וניתן שירות גם למסעדות בלי תשתית דיגיטלית.
וולט לא מעסיקה את שליחיה ולא מנהלת עמם יחסי עבודה, והשליחים עובדים בה כ"קבלנים עצמאים", בלי שכר מינימום, בלי זכויות סוציאליות, ובלי מלוא החופש שנהנים ממנו עצמאים מלאים, כמו קביעת עלות השירות, ניהול בנק לקוחות, אפשרות להעסיק עובדים ועוד. שיטה זו מכונה בעולם "כלכלת הפלטפורמה" או "תעסוקת חלטורה".
החברה בסכסוך מתמשך עם שליחיה בשנה האחרונה, הן בארץ והן בעולם, אחרי שבינואר 2023 החילה מודל תמחור חדש, שלדברי השליחים פוגע בשכרם. המדינה צפויה להציג בקרוב את עמדתה בנושא לבית הדין הארצי לעבודה. אחרי דחיות בשל המלחמה, ידון בית הדין בערעורה של החברה על התביעה הייצוגית נגדה, שדרשה שתכיר ביחסי עבודה עם שליחיה ותשלם להם שכר מינימום וזכויות סוציאליות.