
שרת התחבורה מירי רגב אמרה ששדה התעופה בינלאומי צפוי להיות מוקם בנבטים שבנגב. לדבריה, ההצעה תובא אל ראש הממשלה, והוא יכריע סופית בעניין.
רגב תמכה בעבר בהקמת נמל תעופה בנבטים, אולם מאז שינתה עמדה והצהירה שהיא בעד החלופה השנייה – הקמתו ברמת דוד. ההתבטאות של רגב, שנאמרה אתמול (שלישי) באירוע ההשקה של מחלף צפון עפולה, מעידה על תמיכתה המחודשת באופציית נבטים. תמיכת השרה מקדמת את חלופת נבטים צעד נוסף, לאחר שוועדת השרים לחקיקה אישרה לפני כשבועיים הצעת חוק ח"כ של אלמוג כהן לקידום חלופת נבטים.

ההחלטה מהווה במידה רבה ניצחון נוסף ל'פורום הרשויות המקומיות מצפון ומדרום למען הקמת שדה התעופה בנבטים', ברית יוצאת דופן בין רשויות בעמק יזרעאל לרשויות בנגב, שמסכימות כי שדה תעופה בינלאומי בנבטים הוא רצוי, ושדה תעופה בעמק יפגע בו פגיעה אנושה.
המאבק על מיקומו של שדה התעופה הבא של ישראל החל עוד ב-2020. בתחילה נבחנו למעלה מ-12 אופציות, אולם לבסוף הצטמצם לשתיים בלבד – רמת דוד שבעמק יזראעל, ונבטים שבדרום. הרשויות בצפון נחלקו ביחס לאפשרות השדה ברמת דוד- חלק מראשי הערים ראו בנמל התעופה פוטנציאל תיירותי ופיתוחי משמעותי, לעומת ראשי המועצות האזוריות בעמק שחששו מהפגיעה הקשה הצפויה בחקלאות ובמרחב הכפרי. אל המועצות בעמק חברו גם מועצות אזוריות ורשויות מהדרום, שתמכו בהקמת השדה בנבטים על מנת לקדם את פיתוחו הכלכלי של הנגב.
עם הזמן, שינו את עמדתן גם חלק מהעיריות בצפון. עיריות יקנעם ומגדל העמק, שהיו בין הערים שתמכו בהקמת שדה התעופה ברמת דוד, עברו לקואליציה נגד הקמתו, ולצידן יישובים נוספים כמו שפרעם, רמת ישי וקריית טבעון.
רגב, שהייתה שרת התחבורה גם אז, התבטאה גם היא באותה תקופה נגד שדה התעופה בעמק, וכמוה גם שר הבטחון דאז, בני גנץ. עם זאת, במאי 2023 שינתה רגב את עמדתה, והודיעה כי תקודם הקמת שדה תעופה בעמק, בעוד ששדה התעופה בנבטים יוקפא, ואולי יוקם בהמשך. בהמשך הסבירו במטה השרה כי כוונת השרה היא לקדם את שני השדות במקביל. אולם על אף שהממשלה הנחתה את ועדת התכנון המרכזית לקדם במקביל תוכניות לשתי החלופות, חלופת רמת דוד תפסה מאז תאוצה, ובנובמבר השנה, המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה את חלקים א' וב' של תוכנית שדה התעופה ברמת דוד, כשעבור נבטים לא הושלם אפילו התכנון של שלבים אלו.
הקמת נמל התעופה הבינלאומי צפויה להיות פרויקט אדיר מימים, ולכלול תשתיות תחבורה, פיתוח כלכלי, הפקעת שטחים בהיקפים נרחבים ועוד. משום כך, צפויה להיות לה השפעה מאסיבית על האזור בו יוקם נמל התעופה- מחד, יצירת אלפי מקומות עבודה, ומאידך, נזק משמעותי לסביבה. על פי התוכניות, נמל התעופה צפוי להיות באופן תקדימי מוקם בשיטת בת"ה (בנה-תפעל-העבר), כלומר, תשתית שנבנית בידי זכיין פרטי, מופעלת על ידיו במשך מספר עשורים, ואז מועברת למדינה- בדומה לכביש 6.