23.07.2018 מה הקשר בין המכונית שאנחנו נוסעים בה למלחמה הבאה באפריקה? ההתחממות הגלובלית הנמשכת, שנגרמת במידה רבה כתוצאה משריפת דלקים מאובנים כמו נפט, גז ופחם, משפיעה על האקלים באופן שפוגע בייצור המזון בעולם ואיכותו ועלול בעתיד אף להביא למלחמות | אזהרה מן העתיד יונתן קירשנבאום
08.05.2018 מערך ההסעדה בשב"ס: תנאי היגיינה לקויים ומזון לא בריא מבקר המדינה בדק את מערך ההסעדה בשירות בתי הסוהר, בין היתר עקב תלונות מרובות של אסירים | עוד נמצא חוסר בהקפדה על דיאטות בריאותיות, חשש לזיהומים עקב טיפול קלוקל במזון ומתקנים בלתי ראויים לחלוקת הארוחות טל כרמון
04.05.2018 שבדיה מודה: המאכל שהתגאנו בו שנים רבות - הוא בכלל טורקי בציוץ מפתיע בחשבון הטוויטר שלה, הודתה ממשלת שבדיה כי כדורי הבשר המפורסמים המוגשים במסעדות "איקאה", מבוססים למעשה על מתכון טורקי שהביא איתו למדינה המלך צ'ארלס בתחילת המאה ה-18 | העיתונות הטורקית חוגגת ניסן צור
20.12.2017 קבוצות הכדורגל בצרפת פועלות להעלאת המודעות לבזבוז מזון באצטדיונים במקום לזרוק מזון טרי לפח, החליטו בצרפת לתרום את האוכל שנותר במזנונים בסיום משחקי הכדורגל לנזקקים | את המהלך מוביל מועדון ניס שעודד מועדונים נוספים להצטרף גם הם ליוזמה ליאור ברטל
12.09.2017 פתחו את המקרר, האם מגירת הירקות שלכם מספיק מגוונת? בשמונים השנים האחרונות ירד מספר זני הצמחים למאכל ברחבי העולם ב-75%| חוסר גיוון זה, מהווה סכנה חמורה לביטחון התזונתי העולמי | יוזמה בינ"ל מבקשת לפתוח מחדש את שוק הזרעים, ולסייע במניעת משבר מזון אדיר מימדים אבי אוחיון - "זווית"
11.05.2017 האם הפתרון לאוכל הבשר המוסרי גדל במעבדה? "העמותה לחקלאות מודרנית" פועלת לקידום ייצור נתחי בשר למאכל על ידי תרבית תאים במעבדה, וללא פגיעה בבעלי החיים ובסביבה | דובר העמותה, רונן בר: "אנחנו רוצים לאפשר לאנשים להמשיך לאכול בשר, אבל לא על חשבון בעלי החיים והסביבה" ארז רביב
02.03.2017 עובדי מדינה? בקרוב תזכו לסבסוד בארוחות צהריים לפי ההסכם שנחתם בין האוצר להסתדרות, יזכו עובדי מדינה לסבסוד יומי של 16.8 ש"ח לארוחה, ותוסדר הספקת ארוחות למקומות עבודה בהם אין כיום חדר אוכל. עד לבחירת הספקים, כל העובדים הזכאים יקבלו פיצוי חד פעמי בסך של כ-2,600 שקל דבר ראשון
25.10.2016 האם תרבות האוכל מעמיקה את הפער בין עניים לעשירים? בעידן בו שפים הפכו למותג וזריקת המזון הגיעה לשיא, מציג הסרט 'תאטרון החיים' תשובה אפשרית לסוגיה זו, בחיבור בין שפים מפורסמים למפעל הצלת מזון ובית תמחוי. בדיון שלאחר הסרט צפו השאלות המוסריות הסמויות של תרבות המזון הישראלית. ארז רביב
24.10.2016 השף הפרואני גסטון אקוריו מתכנן מהפכה חברתית שתתחיל בצלחת הסרט הדוקומנטרי "לגלות את גסטון" עוסק בקשר בין עוצמה פוליטית וכלכלית לעוצמה קולינרית, ובנסיון לחצות גבולות מעמדיים, וזאת בניגוד גמור למגמת התיעוש הקפיטליסטי בה אוכל נקנה מחקלאים המתפקדים כחוליה החלשה ב"שרשרת המזון" ארז רביב
24.10.2016 "תעשיית המזון יצרה מצב בו יותר קל ונוח לאכול לא בריא" בפאנל שהתקיים במסגרת סדרת "דוקולינריה" בפסטיבל הסרטים, הביעה פרופ' רונית אנדרוולט ממשרד הבריאות דאגה מירידת ערכו של הבישול הביתי שנחשב בריא יותר. לדבריה, מדובר בסוגייה חברתית: "עלינו לדאוג שמזון בריא יהיה יותר זול" ארז רביב
19.08.2016 מה יותר גרוע, סוכר מעובד או סלמונלה? לדבריו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של הרפואה והתזונה, סטריליות יתר בייצור המוני במפעלים גורמת לזיהומים, הבהלה הציבורית סביב הנושא מיותרת, ומשרד הבריאות צריך להפיק לקחים. ובכלל, הוא ממליץ לצרכנים לוותר עד כמה שאפשר על מזון תעשייתי. מיכל רוזן
12.08.2016 חשד לסלמונלה: אלפי סלטים המכילים טחינה הורדו מהמדפים הזיהום התגלה בקו ייצור במפעל 'טחינת הנסיך' שסיפק חומר גלם למפעל 'סלטי שמיר'. רשיון הייצור של טחינת הנסיך נשלל זמנית וייפתחו נגדו הליכים. סלטי שמיר: "הטעו אותנו" טל כרמון